Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DACĂ AI SCRIS ACESTE DATE PE FACEBOOK, ȘTERGE-LE IMEDIAT! IATĂ LA CE PERICOL EȘTI EXPUS

in Diverse de

În ultima perioadă, în urma scandalului în care este implicat Facebook, mai mulți utilizatori și-au șters conturile. Este foarte important să nu dezvăluim date confidențiale pe rețelele de socializare, dar uneori o facem fără să ne dăm seama. Facebook știe o mulțime de lucruri despre noi. În general, informațiile sunt folosite pentru a îmbunătăți experiența pe rețeaua de socializare, dar există și un pericol.

Pericolul ca datele de pe Facebook să fie folosite în dezavantajul nostru pândește după colț, cred specialiștii. Există oameni care nici nu-și dau seama că au împărtășite amănunte importante din viața lor, care pot fi folosite pentru a afla alte informații confidențiale.

Iată ce date nu trebuie să scrii pe Facebook și care este pericolul real la care ne expunem în fiecare zi: Ziua de naștere – cel mai bine este să nu pui data ta de naștere, pentru că se poate ajunge de la ea chiar și la accesarea contului bancar. Ziua și anul în care te-ai născut reprezintă informații cruciale care pot fi utile hackerilor; Numărul de telefon nu are ce căuta pe profilul nostru de Facebook; „Prietenii” necunoscuți din listă; Fotografiile cu copiii; Locația – cel mai bine ar fi să ne dezactivăm locația. Nu este normal ca oamenii să știe constant unde suntem, pentru că asta crește riscul de a fi urmărit; Locațiile pe care le vizităm nu ar trebui făcute publice; Ar fi indicat să nu anunțăm când plecăm în vacanță. Această informația atrage potențialii hoți; Fără poze cu cardurile bancare; Ar fi indicat să nu dezvăluim date despre școala ori facultatea pe care le-am absolvit. Mai mult, nu ar trebui să dezvăluim nici numele companiei la care lucrăm. Nu toți oamenii de pe Facebook sunt bine intenționați, astfel că specialiștii ne sfătuiesc să nu oferim astfel de detalii confidențiale străinilor; Adresa de acasă.

Sursa: cancan.ro

Ultimile din

Mergi la SUS