Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Daca ai aceasta planta in curte, nu o arunca! Iti poate aduce zeci de mii de euro. Ce trebuie sa faci

in Diverse de

Aceasta planta nu doar ca are proprietati uluitoare, dar acum ii poate imbogati la modul cel mai serios pe romani.

Samanta de ricin te poate imbogati

Romanii pot castiga pana la 20.000 de euro pe hectar din cultivarea ricinului. Aceasta planta se cultiva destul de mult in trecut si era recunoscuta ca un medicament. Cu ricin se tratau batranii nostri de diferite afectiuni.

Uleiul de ricin este si astazi la mare cautare si nu e de mirare ca uleiul de ricin de inalta calitate poate costa destul de mult.

Daca ai aceasta planta la tara si pamant sa o cultivi, randurile de mai jos ti se adreseaza in mod direct.

Pentru un hectar ai nevoie de 30 pana la 32 de kilograme de samanta de ricin. Costurile ar putea ajunge undeva la 1,200 de euro pentru aceste seminte.

300 de euro ai nevoie pentru pregatirea terenului. Asadar, pentru a face 20.000 de euro, spun expertii care se ocupa cu agricultura, ai nevoie in total de 1.500 de euro, adica aproape 6.800 de lei.

Pentru a cultiva ricin, trebuie sa incepi din toamna munca. Trebuie sa ari la 25 de centimetri, iar pe cernoziomurile grele la 30 de centimetri.

Primavara trebuie sa pregatesti solul prin grapa cu discuri, iar inainte de semanat sa folosesti combinatorul, la o adancime de aproximativ 9-10 centimetri.

Multi agricultori se sperie daca ploua prea mult, insa acumularea de apa poate fi benefica in procesul cultivarii ricinului. Apa are un efect bun asupra rasaririi si cresterii initiale a plantelor de ricin.

Cel mai cunoscut produs din ricin este uleiul. Acesta combate o serie de probleme dermatologice, constipatia si este de mare ajutor in regenerarea podoabei capilare.

Uleiul de ricin actioneaza puternic asupra radacinii firului de par si este recomandat inclusiv de cosmeticieni.

Ultimile din

Mergi la SUS