Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUMPLIT: PEPSI folosește potențiatori de aromă pe bază de celule din FETUȘI AVORTAȚI

in ExtraNews de

Mai multe organizatii pro – viata cheama la un boicot public al gigantului alimentar Pepsi Co, datorita parteneriatului cu Senomyx, o companie biotehnologica, care utilizeaza celule de fetusi avortati in cercetarile si dezvoltarea potentiatorilor de aroma artificiali.

De asemenea LifeSiteNews au infatisat anterior in legatura cu parteneriatul dintre Senomyx si corporatii alimentare gigant, printre cei mai importanti fiind: Pepsi, Kraft, Nestle.
Organizatiei pro-viata “Copii lui Dumnezeu pe viata” (CGL), i s-au alaturat majoritatea organizatiilor pro-viata, chemand la un boicot asupra Pepsi co.
Pepsi finanteaza cercetarea si dezvoltarea, si plata creditelor pentru Senomyx, care foloseste HEK-293 (celule embrionare umane din rinichi) pentru a produce potentiatori de aroma pentru bauturile Pepsi.
“Folosind receptori izolati de receptori de gust, am creat teste sistemice bazate pe receptori gustativi, care furnizeaza analize biochimice sau electronice, atunci cand un ingredient al aromei interactioneaza cu un receptor”, transmite siteul oficial Senomyx.
“Ceea ce nu spun publicului este ca ei folosesc HEK 293 –celule embrionare umane din rinichi prelevate dintr-un fetus avortat, pentru producerea acestor receptori”, a comunicat Debi Vinnedge, Presedinte al CGL, grupul care a monitorizat folosinta fetusilor avortati in produse medicale si de cosmetica de ani de zile.
Celule de fetusi avortati nu sunt in produsul in sine. De altfel, “Pepsi poate folosi variate solutii in locul celulelor de fetusi avortati”, a transmis Vinnedge.Dezvaluirile despre tehnicile de cercetare ale Senomyx au motivat Campbell Soup sa intrerupa orice colaborare cu Senomyx.
Cu toate acestea, Pepsi co. isi continua contractul de colaborare in pofida conexiunilor legate de fetusi. Au atras furia opiniei publice, atunci cand, anul acesta, au raspuns: “colaborarea cu Senomyx este limitata doar la crearea bauturilor sarace in calorii si cu gust fantastic pentru consumatori.”
Presati, Pepsi a transmis un comunicat de presa in care au sustinut ca au fost acuzati ca fac cercetari pe tesuturi de fetusi avortati.
Bradley Matters, director executiv al Life Issues Institute, a transmis: “In timp ce tesuturile de fetusi avortati nu sunt in produsul in sine, corelarea este de ajuns sa emita repulsie pentru majoritatea consumatorilor. Din cunostintele noastre, este prima data cand un produs alimentar a fost asociat cu avortul.”
Organizatiile pro-viata au comunicat ca toate companiile care vor colabora cu Senomyx vor fi targetul unui viitor boicot.Organizatiile pro-viata solicita publicului sa boicoteze toate produsele Pepsi si sa incurajeze consumatorii sa contacteze conducerea Pepsi pt a solicitarea inchiderii oricaror legaturi cu Senomyx.

Ultimile din

Mergi la SUS