Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM TRATEZI PICIOARELE OBOSITE

in Sanatate de

80% dintre persoanele adulte se plang de dureri de picioare, femeile fiind mai predispose la aceasta problema din cauze hormonale asociate menstruatiei si menopauzei.

Sedentarismul, obezitatea, fumatul, incaltamintea nepotrivita sunt doar cateva din cauzele oboselii picioarelor. Dar exista remedii naturale care te pot face sa te simti din nou bine.

DUSUL SCOTIAN REDUCE INFLAMATIILE

Atunci cand faci dus, alterneaza apa fierbinte cu apa rece. Acest procedeu activeaza circulatia sangelui si reduce inflamatiile. Mai poti umple doua galeti – una cu apa fierbinte (suportabila pentru picioare) si alta cu apa rece. Tine picioarele timp de trei minute in apa fierbinte si, apoi, in apa rece timp de cel putin 10 secunde si maximum un minut.

REMEDIILE AROMATE RELAXEAZA

Uleiul de cuisoare este foarte eficient in tratamentul durerilor de picioare si stimuleaza circulatia sangelui. Pentru un efect rapid, maseaza picioarle cu un amestec din trei picaturi de ulei de cuisoare cu o lingura de ulei alimentar. Procedeul va stimula circulatia si va relaxa muschii.

Si sarea de baie care contine magneziu care poate ajuta la calmarea durerii de picioare. Pune doua-trei linuri de sare de baie intr-o cada cu apa calda. Stai in cada timp de 10-15 minute. Dupa ce te stergi, aplica o crema hidratanta pe piele, pentru ca sarea de baie o usuca.

Ultimile din

Mergi la SUS