Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM TE ÎMPACI CU CINEVA CU CARE TE-AI CERTAT

in Diverse de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Se spune că nu este bine să fii certat de Paști cu cineva. Mai ales dacă te împărtășești, trebuie neapărat să te împaci cu toți. Pe de altă parte, nici nu e prea plăcut ca la masa de sărbătoare să întâlnești rude cu care ai ceva de împărțit. De aceea, mai bine faci pasul către iertare din timp.

Nu este o problemă simplă și este bine să te ocupi de ea. Un conflict cu cineva din familie, dar nu numai, ne încarcă emoțional foarte mult. Există multe efecte negative, practic ne schimbă modul de a gândi. Nu mai reușim să mai relaționăm eficient cu cei din jur. Creează conflicte interioare care duc la insomnii, la scăderea stimei de sine, la excludere sau auto-excludere socială. Toate consecințele unei altercații între rude sunt negative. Dar și împăcarea este mai grea, mai ales atunci când orgoliul nu ne dă voie să facem primul pas.

CITESTE SI: “NE CERTAM ZILNIC!”

IMPORTANȚA CONCILIERII

Pentru a reuși să înțelegem mai bine la ce consecințe poate duce vrajba cu o anumită persoană. Pentru a ajunge la împăcare și pentru a preveni sau împuțina conflictele viitoare învață să asculți și punctul de vedere al celuilalt. Nu te grăbi să vii cu contraargumente, ci încearcă mai întâi să înțelegi ce spune el. Asumă-ți partea de vină. Observă că e mai ușor să fii rău și să te manifești cum îți vine, dar e mai nobil să fii bun și să lași de la tine. Dacă respecți aceste reguli vei reuși să trăiești în armonie cu ceilalți.

SCHIMBAREA E CHEIA

Schimbarea propriei atitudini este cheia concilierii. Rezistența și rigiditatea nu îți vor face bine. Uneori, credem că a fi supărați pe cineva este dreptul nostru și ne încrâncenăm împotriva celui care considerăm că  a greșit. Dar, de cele mai multe ori, de fapt ne facem chiar nouă înșine rău. Această stare sufletească are și consecințe negative asupra sănătății. Cele mai frecvente sunt creșterea tensiunii arteriale și riscul de a face boli cardiovasculare. Pe de altă parte, încordarea și stresul pe care le trăiești atunci când te afli în această situație au efecte negative și în ceea ce privește sistemul imunitar al organismului.

AȘA REZOLVI O PROBLEMĂ CU UȘURINȚĂ

Ar fi bine să pornești de la premisa că totul a început de la o neînțelegere, nu de la rea-voință. Argumentul numărul unu de la care pornește medierea sau încetarea unui conflict este că acesta este bazat pe o greșeală de comunicare. Semnificațiile pe care noi le dăm lucrurilor și întâmplărilor sunt personale. De aceea, celălalt poate avea un cu totul alt punct de vedere despre ceea ce s-a petrecut între voi. Dacă pornim de la acest fapt, avem de câștigat pentru că o neînțelegere se rezolvă rapid. Fiecare va vedea cum gândește celălalt și va vedea că intențiile nu au fost, la început, rele.

CITESTE SI: AȘA POȚI FACE SĂ ÎNCETEZE ORICE CEARTĂ CONJUGALĂ

CUM AJUNGI SĂ IERȚI MAI UȘOR

Ia hotărârea să rezolvi conflictul și ține-te de ea, chiar dacă apar probleme. Nu-ți fixa un termen-limită. Chiar dacă ar fi bine să vă împăcați până la Paști, unele conflicte au nevoie de mai mult timp pentru a se rezolva. Renunță la furie și resentimente și concentrează-te pe găsirea unei rezolvări. Nu mai contează cine a fost de vină primul sau cine a greșit mai mult, dacă doriți să vă împăcați. Dacă persoana cu care te-ai certat nu vrea să-ți răspundă cu bunăvoință, nu înseamnă că ai eșuat. Dacă tu reușești să o ierți și faci tot ce ține de tine, este un succes.

CITESTE SI: CEARTA PE TELECOMANDA….


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS