Cum sunt “spălate creierele” la televiziunea familiei Voiculescu. Manipularea Antenei 3, DEMASCATĂ de o fostă angajată.

in Diverse de

Manipularea folosită de Antena 3 este demascată chiar de către o fostă angajată a trustului Intact. Jurnalista Petronela Rotar s-a arătat indignată de modalitățile la care recurg realizatorii postului de televiziune al familiei Voiculescu pentru a “spăla creiere”.

Totul a pornit de la o discuție cu mama sa despre proiectul de lege privind amnistia și grațierea. Petronela i-a mărturisit mamei sale, fostă învățătoare, actualmente pensionară, că este bucuroasă pentru că președintele Iohannis va declanșa referendumul pe această temă, scrie ea într-o postare pe blog.

“PSD a guvernat țara asta mereu, ce ne-o dat Cioloș al tău, că Dragnea ne dă bani în plus la pensie…

Chiar ți se pare o coincidență că a ars Bamboo și imediat s-a ieșit în stradă? Cine a avut interesul să ardă Bamboo?”, i-a replicat femeia, lăsând să se înțeleagă că șeful statului este vinovat incendiu.

Răspunsul femeii a făcut-o pe Petronela să răbufnească.

“Mamă, mamă, alea sunt minciuni, dezinformări, manipulări, nu există presupusa gaură, e doar lipsă crasă de cunoștințe în economie! Mamă, uită-te la mine, sunt om mare, educat, sper eu, am scris cărți, am crescut copii, am făcut 18 ani jurnalism, crezi că nu înțeleg cum funcționează lumea asta? De ce nu poți avea încredere în mine, un jurnalist de profesie, cînd îți spun că își bat joc de voi, că vă spală creierele cu sferturi de adevăr combinate cu multe minciuni, că vă manipulează? Crezi că eu și prietenii mei suntem toți idioți, că ieșim în stradă că ne place gerul? Mamă, oamenii ăia din stradă sunt toți ca mine, îi cunosc, sunt prieteni sau cunoștințe, intelectuali, oameni deștepți, putem fi zeci de mii de cretini, mamă, crezi că eu sunt cretină? Crezi că sunt plătită de Soroș?”, a spus fosta jurnalistă a Antenei 3.

“În timp ce CNA își doarme somnul cel de moarte, să te joci cu mințile oamenilor simpli care nu pot concepe că la televizor li se spun minciuni cu scopul de a fi folosiți.

(…) mă tot întreb cum or dormi oamenii ăia, nu, nu alde Gîdea, și Badea, și Ursu, și Chireac, și alte vedete gras plătite în mințile cărora colcăie rahatul, nu, oamenii ăia cu salarii mici care au opțiunea de a spune stop, nu vreau să mă degradez moral, nu vreau să fac parte din mizeria asta”, adaugă ea.

Redăm mai jos textul integral

Antena 3 nu a mințit niciodată, tot ce au zis, așa a fost, mi-a spus mama aseară. Mama, care este o femeie educată, cu asta s-a ocupat, a educat copii, a fost pînă anul trecut învățătoare. La ei în casă, televizorul merge mereu pe Antena 3. Îi spusesem că sunt bucuroasă că Johannis inițiază referendum, iar ea sărise supărată, ce președinte e ăla, un nenorocit, nepatriot, de ziua Unirii merge la Bruxelles. Mamă, tu înțelegi ce înseamnă legea amnistiei și grațierii? Uite, ia-o așa, lasă politicienii corupți care vor beneficia de ea, dar ce zici despre pedofilii, despre violatorii care vor ieși? Nu vezi ce grabă suspectă de a da legea asta? Mai lasă-mă cu astea, voi nu înțelegeți nimic, PSD a guvernat țara asta mereu, ce ne-o dat Cioloș al tău, că Dragnea ne dă bani în plus la pensie… Și Cioloș ai văzut ce gaură a făcut în buget? Mamă, mamă, alea sunt minciuni, dezinformări, manipulări, nu există presupusa gaură, e doar lipsă crasă de cunoștințe în economie! Mamă, uită-te la mine, sunt om mare, educat, sper eu, am scris cărți, am crescut copii, am făcut 18 ani jurnalism, crezi că nu înțeleg cum funcționează lumea asta? De ce nu poți avea încredere în mine, un jurnalist de profesie, cînd îți spun că își bat joc de voi, că vă spală creierele cu sferturi de adevăr combinate cu multe minciuni, că vă manipulează? Crezi că eu și prietenii mei suntem toți idioți, că ieșim în stradă că ne place gerul? Mamă, oamenii ăia din stradă sunt toți ca mine, îi cunosc, sunt prieteni sau cunoștințe, intelectuali, oameni deștepți, putem fi zeci de mii de cretini, mamă, crezi că eu sunt cretină? Crezi că sunt plătită de Soroș? Eu nu zic că ești cretină, dar chiar ți se pare o coincidență că a ars Bamboo și imediat s-a ieșit în stradă? Cine a avut interesul să ardă Bamboo? Nu știu, mamă, crezi că președintele țării a dat foc unui club plin de pițipoance și maneliști ca să iasă intelectualii în stradă, crezi că s-a furișat prin spate ca să pună foc? Sau poate o fi de la faptul că se fuma? Păi se fumează demult și nu a mai luat foc, chiar acum s-a aprins!!! S-o fi fumat, mamă, dar ca în cazul tuturor incendiilor, o singură dată e nevoie să ia foc…

Și mă uitam cum vorbele gîzilor, badilor, ieșeau din gura ei și simțeam neputință și durere și inutilitate. Mi-am propus de multe ori să nu mai discut politică cu mama, de fiecare dată ne certăm, de fiecare dată mă doare că se îndoiește de judecata mea, că îi e mai simplu să creadă niște necunoscuți care o mint așa cum vrea ea. Și, deși înțeleg că a avut o viață grea, cu muncă la cîmp de la 8 ani la 18, vară de vară, ca să aibă bani să meargă la școală, tot îmi e greu și mă apucă o furie imensă pe faptul că încă se mai poate așa ceva, să truchezi fotografii și adevăruri, să minți, să manipulezi, fără ca nimeni să te sancționeze, în timp ce CNA își doarme somnul cel de moarte, să te joci cu mințile oamenilor simpli care nu pot concepe că la televizor li se spun minciuni cu scopul de a fi folosiți. Doar televizorul e locul unde te uiți ca să te informezi, ceea ce spun ăia e literă de lege, ei sunt niște semizei, niște deținători de adevăruri pe care apoi le comunică și celor mai puțin norocoși decît ei. Și am fost și eu acolo și mă tot întreb cum or dormi oamenii ăia, nu, nu alde Gîdea, și Badea, și Ursu, și Chireac, și alte vedete gras plătite în mințile cărora colcăie rahatul, nu, oamenii ăia cu salarii mici care au opțiunea de a spune stop, nu vreau să mă degradez moral, nu vreau să fac parte din mizeria asta. Fiindcă atîta vreme cît ai mîini, picioare și o urmă de creier nu ai cum muri de foame.

Și nu, petițiile să scoatem canalelea alea din lista de cablu, nu funcționează. Cele două posturi sunt în lista must-carry. Furnizorii de cablu sunt obligați prin lege să le aibă în grilă. Trebuie mai mult, trebuie schimbată legea, urlat la CNA să își facă treaba… Pentru că, în timp ce noi facem mișto pe Facebook, acasă, milioane de oameni simpli, cei mai mulți săraci și prostiți cu un milion în plus care face mare diferență pentru ei, cred tot.