Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM SA-TI REVII DUPA O DESPARTIRE DUREROASA

in Diverse de
horacredit.ro/

Durerea provocată de o despărțire poate fi una dintre cele mai mari suferințe pe care le-am putea trăi vreodată.

Plângi, te simţi copleșit/ă de durere, simţi un gol imens în sufletul tău care pare imposibil de acoperit, priveşti cu frică spre viitor şi cu regret spre trecut. Un nod în gât te sâcâie şi începi să tremuri, te ţii cu mâinile de tâmple şi nu îţi vine să crezi că ai ajuns aici. Amintirile clipelor petrecute împreună te năpădesc, iar gândurile tale o iau razna, nu le poţi opri.

Întreaga ta lume se prăbușește după o despărțire bruscă. Tot ce sperai, tot ce visai pentru voi doi nu se va împlini și viața pare că nu mai are niciun sens.

O despărțire bruscă de o persoană iubită cu care ai stat multă vreme împreună este una dintre cele mai puternice traume. De aceea, ai nevoie de trecerea unui timp pentru a reuși să te distanțezi de problemă. Cu cât ai fost implicat mai mult în relație, cu atât durerea este mai puternică.

REGASESTE-TI ECHILIBRUL

In primul rand, este important să-ți regăsești echilibrul după o despărțire bruscă. Concentrează-te pe celelalte roluri pe care le ai în viață: în familie, printre prieteni, la serviciu, pe hobby-urile tale. Nu este înțelept să tragi concluzii sau să începi o altă relație imediat. Ai nevoie de o perioadă de vindecare. Este absolut normal să plângi, să te simți prost, să fii indispusă, chiar depresivă, spun specialistii. Nu te poți abține nici să-ți tot aduci aminte momente bune sau rele petrecute împreună și… să plângi. Te-ar ajuta și să scrii un jurnal, prin care să încerci să te înțelegi mai bine pe tine însăți și evenimentele prin care ai trecut. Vorbește cu o bună prietenă care să te înțeleagă și care să îți poată spune un alt punct de vedere. De asemenea, nu este bine să te însingurezi. În plus, este util să încerci să ai cât mai multe proiecte noi. Te vei simți mai bine dacă te vei concentra să ajuți alți oameni, să te implici social.

FII CURAJOASA SI DESCHISA LA NOU

In majoritatea cazurilor, exista multe resentimente, emotii negative si unul dintre parteneri nu mai doreste sa faca eforturi pentru impacare. Este bine si sa fii constienta ca fiecare poate gasi un partener mai bun si mai potrivit decat sunteti unul pentru altul si decat cei din trecut. Daca nu esti curajoasa, deschisa si dispusa sa investesti intr-o noua relatie, vei pierde poate o oportunitate mult mai mare decat toate cele precedente. Ofera mai mult decat incerci sa primesti. Ai incredere ca urmatoarea relatie va fi una reusita. Este important. Optimismul si increderea in viitor se invata, prin tehnici specific de dezvoltare personala sau prin lucru cu un psihoterapeut.

ANALIZEAZA RELATIA TRECUTA

In timp, poti analiza, de preferinta cu ajutorul unui specialist. Acesta este obiectiv si iti poate pune intrebarile potrivite. Astfel, va putea sa te provoace sa-ti revizuiesti vechile conceptii. Daca nu te schimbi, o impacare sau o noua relatie fericita este putin probabila. Te va ajuta sa-ti iei o pauza in care sa evoluezi, sa ai o viata mai bogata, sa-ti asumi mai multe roluri. E important sa-ti gasesti sensul, sa lucrezi la mai multe proiecte personale sis a ajungi la un echilibru intern, fara sa te bazezi pe un partener. Din aceasta pozitie, poti incerca sa faci unele demersuri de impacare. Este bine sa intelegi ca sansele sunt mici. Cand pornesti cu asteptari scazute si-ti poti imagina viata si fara relatia respectiva, poti sa incerci sa te reapropii de el. Puteti comunica sincer si vedea ce a fost bun, ce nu a mers. Daca mai aveti lucruri in comun,puteti incerca din nou.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS