Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum să îți consolidezi relațiile de afaceri în perioada Crăciunului

in Diverse de

Crăciunul e momentul ideal pentru a-ți consolida relația cu actualii parteneri sau de a încheia sau noi contracte de colaborarei. Această perioadă este una fericită, oamenii sunt veseli, atmosfera de Crăciun plutește în aer și lumea a început să decoreze, așa că e momentul ca și tu și colegii tăi și să vă puneți pe treabă!  Vrei să afli cum o poți face?

Iată câteva idei despre cum să îți consolidezi relațiile în afaceri

Postează pe Social Media poze cu biroul decorat de Crăciun și cu echipa cu care lucrezi

Cu această ocazie, poți face și câteva fotografii behind the scenes în care să îți prezinți echipa mereu implicată și… binedispusă! Prezența activă pe rețelele de socializare este benefică pentru afacerea ta – te ajută în implementarea strategiei de employer branding cu rezultate în procesul de recrutare, dar și creează o imagine asupra felului în care tu îți conduci echipa spre succes. Înainte de a semna un contract de parteneriat, marile companii își caută viitorii parteneri pe platformele online pentru a vedea dacă afilierea este dăunătoare sau profitabilă pentru imaginea lor. Nimeni nu vrea să fie asociat cu cineva care are o imagine negativă.

Organizează o petrecere de Crăciun la birou la care să îți inviți si colaboratorii

Cui nu-i plac petrecerile și mai ales cele de Crăciun? Aceste reuniuni au întotdeauna un rol de coeziune a echipei de lucru, fie că este vorba de colegii de birou, fie că e vorba de partenerii de afacerii. Întrunirile cu scop informal sprijină comunicarea deschisă și asertivă. Împreună veți putea trage o linie asupra aactivității voastre comune și analiza ce a funcționat și ce nu a funcționat și cum puteți lucra la problemele întâmpinate. Aceste petreceri reprezintă, de asemenea, o metodă eficientă de a încheia anul într-o notă pozitivă și cu încrederea că totul va fi bine în anul care urmează. Astfel toată lumea va rămâne cu o amintire frumoasă.

Cu ocazia acestei reuniuni, colaboratorii tăi vor afla mai multe despre tine și cum ești tu ca șef, cum interacționezi cu subalternii tăi, va putea interacționa cu oamenii din firma ta și va trăi în mod direct experiența culturii voastre organizaționale. În cazul unui potențial partener, veți vedea dacă afilierea voastră este compatibilă sau nu, din punct de vedere organizatoric și al modului de lucru.

Surprinde-ți partenerii cu un cadou stilat

Crăciunul e perioada cadourilor. Chiar dacă legătura voastră este strict profesională, nu înseamnă că nu îi poți oferi partenerului tău un cadou în semn de apreciere pentru colaborarea voastră. În cazul în care nu știi ce ai putea să-i oferi, coșurile cadou corporate de la Boutique Cadeaux îți simplifică alegerea… și existența! În coșurile frumos ambalate regăsești de la cele mai rafinate vinuri, până la cele mai cremoase și delicioase ciocolate și biscuiții fragezi care amintesc de gustul copilăriei. Pe termen lung, acest gest va contribui la dezvoltarea relațiilor de business prolifice.

Desigur că acestea sunt doar câteva sugestii utile de cum îți poți îmbunătăți și consolida relațiile de afaceri în perioada Crăciunului și pe care tu le poți adapta specificului businessului tău. Indiferent ce metodă vei alege, fii sigur că rezultatele eforturilor tale se vor vedea în anul care e pe cale să înceapă. 

Ultimile din

Mergi la SUS