Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum sa îți amenajezi bucătăria în stil Scandinav

in Diverse de

Designul nordic este printre cele mai cochete stiluri. În timp ce aspectul lor frumos și minimalismul funcționează în toată casa, ideile de bucătărie Scandinave vor fi unele dintre cele mai benefice pentru a menține lucrurile calme, plăcute și minimaliste.

Ideile de bucătărie în stil scandinav sunt combinația perfectă de confort și stil. Acest tip de design se caracterizează prin linii elegante, simplitate și minimalism. Cu toate acestea, nu vă lăsa păcălit crezând că minimal înseamnă rece și sobru. Datorită iluminatului inteligent și utilizării lemnului și a altor materiale naturale, camerele în stil scandinav sunt adesea adevărați campioni în modul de proiectare a unei bucătării, simple, dar plină de căldură, iar acest lucru le-a alimentat popularitatea.

Ce principii trebuie să urmezi pentru o bucătărie scandinavă?

Stilul Scandi înseamnă a face o casă să se simtă calmă, confortabilă și primitoare. Cele mai multe idei nordice încep cu pereți albi proaspeți și podea simplă din lemn pentru a crea un fundal curat pentru articolele de casă colorate.

  1. Alege neutralitatea

La baza ideilor de bucătărie Scandi se află tema spațiilor neutre. Rămâi la o paletă restrânsă pentru o temă nesofisticată și de inspirație nordică cu mobilier din lemn și fără tapete colorate exagerat care pot obosi vizual. Bufetul poate fi completat de o chiuvetă dublă de bucătărie din granit perfectă prin culorile ei mate și adâncitura mare care oferă mai multă libertate în a-ți face treburile casnice. Un astfel de produs este furnizat de Chiuvete-lavello.ro și alte magazine similare.

  1. Adaugă culori calde stilului

De regulă, designul acestui tip de bucătărie este simplu, cu linii curate. Când vine vorba de culoare, bucătăriile scandinave se concentrează pe nuanțe deschise dintr-un motiv practic – gândește-te la ideea unei bucătării albe pure care oferă confort ochilor. Totodată, adăugând dulapuri sau cabinete din lemn vei aduce ideea de natura.

Țările scandinave sunt foarte întunecate iarna, iar culorile și materialele deschise vor reflecta puțină lumină în interiorul căminului pentru a face căminul propriei case mai confortabil.

     3. Creează un spațiu social

Casele nordice sunt în mod inerent spații primitoare și sociabile. În bucătăria ta, trebuie să creezi camera în care toată lumea să se simtă binevenită și o modalitate de a realiza acest lucru este prin scaune pentru a favoriza socializarea musafirilor. Chiar dacă nu dispui de o masă, bufetul poate fi completat cu scaune înalte de bar.

     4. Combina lemnul cu nuanțe de negru

Pentru cea mai modernă interpretare a ideilor a acestui tip, alege o combinatie de negru puternic, linear și lemn natural. Deși sunt opuse din punct de vedere tehnic în ceea ce privește stilul, cele doua elemente se combină perfect pentru a aduce vibrații atât din zona nordică întunecată, cât și din spațiul verde al pădurilor pline de arbori înalți.

  1. Adauga recipiente transparente

Ideile simple scandinave includ rafturile de bucătărie deschise pline de recipiente sau borcane transparente unde se pot vedea alimentele uscate precum făina sau diferite tipuri de cereale. Acestea sunt aliniate pe rafturi în mod simetric și etichetate cu denumirea specifică.

Depozitarea fructelor și legumelor în coșuri naturale din iesă este o modalitate accesibilă de a adăuga un stil rustic relaxat bucătăriei tale. Încearca sa adaugi culoare prin poziționarea unor ghivece cu plante.

Aspectul este o parte importantă a oricărei bucătării în stil Scandinav, iar pentru a rămâne în mișcarea designului țintește către un plan deschis, cu mult spațiu pentru socializare, o paleta mono sau bi-cromatica, cu lumini calde și plante ce te înconjoară.


Ultimile din

Mergi la SUS