Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum să cureți pereții din bucătărie de fum și grăsime

in Diverse de

Dacă vrei să cureți bucătăria lună, să scapi de petele de grăsime, de praf și de fum care s-au adunat peste an, ai două soluții simple și eficiente. Iată cum să faci pereții din bucătărie impecabil de curați.

Se apropie Sărbătorile, trebuie să ne apucăm de curățenia generală și bucătăria presupune cel mai mare efort. Nu-i ușor să faci pereții din bucătărie lună! Dar noi avem două soluții simple, care te ajută să faci bucătăria strălucitoare, ca și cum abia ai renovat-o.

Folosește clorul responsabil!
Dacă pereții din bucătărie sunt văruiți cu vopsea lavabilă, cea mai simplă soluție să îi cureți de praf și de fum este să îi speli cu o soluție diluată de apă rece și clor.

Pregătește mai multe lavete curate din microfibră. Pregătește soluția din o parte clor și două părți apă, într-un lighean. Apoi pune o mască la nas și mănuși de menaj în mâini. Chiar dacă este bine diluat, clorul folosit în orice cantitate atacă pielea și căile respiratorii.

Spală pereții cu lavetele înmuiate în apă și clor, dar bine stoarse, să nu lase dâre de apă pe pereți. Ai grijă ca lavetele să fie mereu curate pe partea cu care cureți pereții. Nu apăsa prea tare! Este suficient să ștergi ușor pe deasupra și clorul va curăța reziduurile și va lăsa în urma lui vopseaua curată. Și nu uita să schimbi și apa când se murdărește.

Dacă pereții din bucătărie nu sunt zugrăviți în alb, ci în diverse culori, folosește o combinație de apă caldă și detergent lichid de vase și șterge ușor mizeria cu lavete bine stoarse.

Folosește pastă din bicarbonat pentru petele de grăsime
Dacă faianța din jurul aragazului și a chiuvetei sunt plini de pete de grăsime, folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, câteva picături de apă și de detergent lichid de vase. Pasta trebuie să fie de consistența pastei de dinți și trebuie aplicată pe zonele murdare cu o jumătate de oră înainte să speli pereții.

Freacă apoi petele de grăsime cu un burete aspru, iar apoi spală faianța cu o soluție din apă și detergent lichid. La final, clătește cu oțet și lustruiește faianța cu o soluție de curățat geamurile. Va arăta impecabil!

sursa

Ultimile din

Mergi la SUS