Cum s-au îmbogăţit în Suedia huliganii care au omorât în bătaie un om în trafic: „O bătrână foarte bogată le-a dat zeci de mii de euro“

in ExtraNews de

Cei doi bătăuşi din comuna argeşeană Merişani care au omorât în bătaie un om de afaceri după un conflict în trafic au făcut avere din cerşetorie şi proxenetism în Suedia. În plus, au profit şi de naivitatea unei milionare care i-a îndrăgit.

Aflaţi în arest de aproape două săptămâni, Mihai şi Leonard Tudoreci, fraţii care l-au ucis în bătaie pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din Curtea de Argeş decedat la spital pe 1 iulie, după ce a stat o săptămână în comă, au un trecut infracţional bogat. Cei doi au şocat România pe 24 iunie 2019, după ce l-au lovit violent, cu pumnii şi cu picioarele, pe un bărbat care încerca doar să aplaneze un conflict în trafic.

Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu.

Omul de afaceri a coborât şi el din maşină, cu gândul să-i calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească. Bărbatul a ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral sever şi a murit după o săptămână, lăsând orfană o adolescentă de 18 ani aflată în mijlocul examenului de Bacalaureat. Cei doi agresori au încercat să îl bată şi pe şoferul din cea de-a doua maşină, însă acesta a blocat uşile autoturismului.

Bătăuşii, originari din satul Malu Vânăt, comuna Merişani, sunt cunoscuţi pentru actele lor de violenţă din ultimii ani, însă până acum nu au păţit nimic. „Fraţii ăştia doi au mai creat probleme în comuna Merişani. Au mai bătut doi vecini de-ai lor. În urmă cu doi ani, s-au dus la o familie din Merişani şi au scos sabia să-i taie pe băieţii acelei familii. Pe unul l-au tăiat la gât. Un alt băiat a avut mare noroc, că au dat cu sabia într-o ţeavă, altfel îi tăiau gâtul.

E un proces pe rol la Judecătoria Piteşti în acest caz. Mai au un frate la fel de recalcitrant. Cu primul vecin pe care l-au bătut s-au împăcat, probabil că l-au plătit şi a renunţat la plângere. Fraţii Tudorici mai făceau şicane în trafic în acea zonă, se credeau buricul pământului. Sunt puse camere de supraveghere în zonă, însă acestea sunt la 50 de metri de locul unde a fost incidentul“, a declarat Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani.

Primarul din Merişani istoriseşte şi care ar fi sursa averii celor doi huligani: „Au fost mai mulţi ani în Suedia. Toţi cei din satul Malu Vânăt, de unde sunt şi cei doi fraţi, pleacă în Suedia la cerşit. Se aude că, în afară de cerşetorie, cei doi fraţi se ocupau şi cu proxenetismul şi cu alte afaceri ilegale. Fraţii Tudorici au avut grijă în Suedia de o femeie în vârstă foarte bogată căreia i-a plăcut foarte mult de ei. I-au tocat mulţi bani cei doi. Bătrâna din Suedia le-a dat zeci de mii de euro, din câte ştiu, le-a făcut şi casă în Merişani. Ei se credeau zmei dacă aveau bani“.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cei doi inculpaţi, aflaţi acum în arest pentru 30 de zile, „au fost depăşiţi de un autoturism, lucru care i-a supărat în asemenea măsură încât au pornit în urmărirea acestui autoturism, deşi intenţia martorilor n-a fost de a se întrece cu ei, ci de a depăşi un şir mai lung de maşini. În faţa martorului, se afla autoturismul lui Cătălin Plăiaşu, care, fără voia sa, a fost prins în aceste manevre periculoase ale inculpaţilor“. Cătălin Plăiaşu a încercat la un moment dat să iasă din zona unde fusese blocat de agresori, însă nu a reuşit, acroşând o altă maşină. În fapt, Cătălin Plăiaşu a încercat să-l apere pe bărbatul care-i deranjase pe cei doi inculpaţi, arată procurorii, numai că aceştia au sărit la bătaie şi l-au lovit de zeci de ori cu pumnii în faţă.

Cei doi agresori le-au cerut martorilor să plece. Mai mulţi oameni care au asistat la scena înfiorătoare s-au dus direct la secţia de poliţie din comuna Merişani, însă pe o altă rută, de frica cetăţenilor de etnie romă, care i-ar fi putut proteja pe cei doi huligani. Zona în care s-a produs evenimentul tragic este recunoscută şi pentru alte cazuri de şicane cu violenţă în trafic. Atât Mihai Tudoreci, cât şi fratele Leonard, au un cazier bogat. În 2015 şi 2016, cei doi au bătut crunt alte două persoane, în două cazuri separate, fiecare dintre victime având nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. S-au întocmit de fiecare dată dosare penale, numai că, după câteva luni, după ce au primit diferite sume de bani, victimele şi-au retras plângerile.