Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM INGRIJESTI BRADUL DE CRACIUN SA ISI PASTREZE PROSPETIMEA

in Diverse de

Traditia spune sa impodobim bradul in Ajun, dar multi dintre noi suntem nerabdatori sa ne bucuram mai mult de atmosfera de Sarbatoare si il pregatim mai din timp. Iata si cum trebuie ingrijit pentru a rezista cateva saptamani!

Nimic nu se compara cu bradul natural si cu mirosul lui proaspat in zilele de Sarbatoare. Este mult mai elegant, mai ecologic si mai sanatos sa ai in casa un brad natural, decat unul artificial. Alege un brad cat mai viguros si proaspat. Strange intre degete capatul unei crengi, iar daca sunt clasice si nu se desprind de pe creanga, inseamna ca bradul are inca seva verde si nu plastic, in care poti turna o cantitate mare de apa, de cel putin 2 litri. Taie doi centimetri de la baza tulpinii bradului si pune-l in suport, in apa. Bradul de Craciun este inca viu si va absorbi apa, rezistand mai multe zile decat daca nu il uzi deloc.

UMIDITATE SI RACOARE

Ideal ar fi ca bradul impodobit sa stea in balcon, la frig, pe toata Sarbatorilor. Il poti baga in casa doar in Ajun, pentru doua, trei zile, spre incantarea copiilor. Completeaza apa din suport zilnic sau ori de cateori este necesar si ai grija sa nu stea aproape de calorifer sau de soba. Este bine sa tii bradul pe un hol luminat si racoros sau chiar in balcon, pentru ca atmosfera calda si uscata din casa il facesa se ofileasca in cateva zile.

MASURI DE SIGURANTA

Cu cat ai un suport mai stabil, cu atat riscul ca bradul sa se rastoarne e mai mic. Taie crengile de la baza, daca ai copii mici sau animale de casa. Este mai bine sa nu ajunga la ele si sat raga de brad. Ancoreaza-l din 3 parti cu o sarma subtire, legandu-l de mobile sau de alte obiecte masive. Pune ornamente mici cat mai sus, sa nu ajunga la ele copii mici sau animale curioase si sa le inghita. Foloseste doar instalatii luminoase cu leduri sau cu lumina rece, ca sa eviti orice risc de a lua for ornamentele din brad. Nu arunca niciodata crengile de brad in semineu sau in soba pentru ca emana un fum inecacios si creozot, o substanta care irita plamanii.

BRADULA LA GHIVECI

Brazii la ghiveci,oricat ar fi de mici, au radacinile scurtate drastic. Din aceasta cauza majoritatea se usuca primavara, dupa ce au fost plantati, deoarece sistemul lor de radacini nu se mai dezvolta la fel de bine dupa ce a fost taiat. Dar, atata vreme cat sta impodobit la tine acasa, tine-l intr-un spatiu rece si da-i multa apa. Din trei in trei zile, e bine sa pulverizezi apa pe crengi, sa isi pastreze mai bine aroma. Pentru a-l uda, este bine sa pui ghiveciul intr-un recipient mai mare plin cu apa si salasi pomul cateva ore sa adune apa de care are nevoie.

Ultimile din

Mergi la SUS