Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM HRĂNEȘTI CORECT UN CÂINE, DE MIC PÂNĂ CREȘTE MARE

in Diverse de

Primăvara este sezonul în care suntem tentați să adoptăm un cățel și să ne facem un nou prieten. Iată câteva sfaturi despre hrana și modul lui de creștere.

Este bine să adopți un câine după ce a împlinit deja două sau trei luni, timp în care a fost hrănit de mama lui. În primele săptămâni de viață, laptele de mamă îi furnizează anticorpii necesari pentru a se dezvolta și pentru a deveni mai rezistent la boli. Ulterior, după ce l-ai adus acasă, poți hrăni câinele cu lapte praf special pentru căței și cu hrană umedă moale. Se recomandă hrana pentru junior, care are un complex special de vitamine, minerale, proteine și aminoacizi benefici pentru creșterea puiului. Dupa ce îi cresc dinții, îi poți da și carne bine fiartă de pui sau de vită, pasată în supă. Până la vârsta de 8 săptămâni, cățelușul trebuie hrănit de patru ori pe zi, cu porții potrivite, chiar dacă între timp primește și laptele de la mama lui. După această vârstă trebuie să primească două porții de hrană pe zi, una dimineața și una după-amiaza târziu, și câteva gustări între ele.

CITESTE SI: CE SPUNE TEMPERATURA DESPRE SANATATEA CAINELUI TAU

DE LA 3 LUNI LA 1 AN

Începând cu vârsta de 3 luni, cățeilor încep să le crească dinții. Au nevoie în continuare de hrană moale, de carne bine fiartă și eventual de lapte praf special conceput pentru ei. Dar micul tau patruped poate primi câteva jucării din silicon să le roada, pentru că încep să îl doară gingiile. El va fi hrănit de două ori pe zi și poate primi ocazional câteva gustări de genul biscuiți pentru juniori sau boabe uscate pentru pui, care sunt mai mici decât cele pentru adulți.

De la 1 an, este deja câine aproape adult și poate trece la hrană uscată, dar trebuie să te consulți și cu medicul veterinar curant. Dacă micul patruped nu are probleme de digestie și este sănătos, poți alege hrană uscată din comerț, de bună calitate, îmbogățită cu substanțe nutritive specific nevoilor sale.

CITESTE SI: AȘA DRESEZI UN CÂINE CARE LATRĂ PREA MULT

TRECEREA SE FACE TREPTAT

În jurul vârstei de un an, poți începe să amesteci trei părți hrană pentru juniori cu o parte hrană pentru adulți. Timp de câteva săptămâni, poți crește treptat porția de hrană pentru adulți, astfel încât câinele să se obișnuiască și să o accepte mai ușor, deoarece are alt gust și alt miros. Dintre alimentele pe care le poți găti tu pentru el, poți alege carnea de vită, de pasăre sau de curcan, orezul, morcovii, țelina, ardeiul gras, care pot fi ușor fierte și pasate.

CITESTE SI: CUM DESCIFREZI CELE MAI BANALE GESTURI ALE CAINELUI SAU PISICII TALE

Ultimile din

Mergi la SUS