Cum arată trenul-minune din China? Circulă cu 600 de kilometri pe oră!

in Extern/Stiinta de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Chinezii încearcă să depășească lumea întreagă în ceea ce privește trenurile de mare viteză. Cel mai bou prototip este testat în orașul Qingdao. Trenul poate circula și cu 600 de kilometri pe oră.

Potrivit CNN, prototipul chinezesc este un tren maglev – levitație magnetică – operat de Corporația Feroviară Chineză (CRRC), care este și cel mai mare exportator mondial de garnituri de tren. Noul model va intra în producție comercială începând cu 2021.

Chinezii speră să își revoluționeze transportul feroviar cu ajutorul noului tren. În prezent, în China circulă multe trenuri de mare viteză, care pot rivaliza cu transportul aerian. De exemplu, un drum cu avionul între Beijing și Shanghai durează 4 ore și jumătate, iar cu trenul, în prezent, ia doar 5 ore și jumătate din timpul călătorilor. Noul tren maglev ar reduce durata la 3 ore și jumătate.

Viteza de croazieră a unui avion este de 900 de kilometri pe oră.

Trenul de levitație magnetică, plutește deasupra solului, frecarea fiind mult redusă.

China nu este prima țară care folosește acest fel de garnituri. Japonezii au deja trenuri operaționale bazate pe acest concept, iar în următorii ani vor inaugura o line pe care se va circula cu viteze de peste 500 de kilometri pe oră.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...