Cum arată fără machiaj tânăra care are nevoie de 2 ore pe zi să își ascundă acneea.

in Diverse de

Abigail Collins, o tânără de 19 ani care alocă două ore pe zi machiajului menit să îi ascundă acneea severă, mărturisește că refuză să iasă la întâlniri de teamă că bărbații o vor acuza că îi păcălește.

Încă de la vârsta de 10 ani, când a început să se confrunte cu probleme grave ale tenului, tânăra a fost hărțuită de colegi. Acum, studenta la criminalistică din Glasgow susține că viața la universitate i-a dat curajul să renunțe la machiar din când în când, scrie The Sun.

Cu toate acestea, ea se teme să își caute jumătatea, întrucât simte că ar putea fi acuzată de bărbați că îi induce în eroare.

„M-am chinuit să fiu într-o relație, întrucât eram conștientă de problemele pe care le am și cum arăt. Așa că am încercat să evit asta. Nu ies la întâlniri pentru că nu vreau ca cineva să mă acuze că îi păcălesc sau că nu sunt sinceră cu privire la cum arăt. E atât de dificil să înțeleg cum mă percepe o altă persoană”, a spus ea.

Ea a început să se confrute cu această afecțiune a pielii în urmă cu 10 ani. „Nu era la fel de gravă atunci, însă s-a extins.”

Când era elevă, mărturisește că întârzia adesea la ore, pentru că petrecea două ore aplicând machiaj pe zonele cu probleme.

„A fost foarte dificil să îmi accept pielea și să face ceea ce fac adolescenții normali. În timpul școlii, simțeam că nimeni nu vrea să se asocieze cu mine din cauza felului în care arătam. Aveam foarte puțin prieteni și o viață socială restrânsă. Simțem că trebuie să vin machiată la școală și întârziam pentru că îmi lua două ore să mă pregătesc.”

La facultate, însă, a descoperit că ceilalți colegi nu sunt la fel de preocupați de cum arată tenul ei, comparativ cu cei din liceu. Acest lucru i-a dat curajul să renunțe ocazional la machiaj.

„Când ești student nu ai foarte mult timp să te pregătești dimineața, așa că a trebuit ca în unele zile să merg la cursuri fără machiaj. Acum sunt rare momentele când vin machiată la facultate”, a mai spus tânăra.