Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM ALEGI SI CUM PASTREZI CORECT CARNEA

in Diverse de

Ti s-a intamplat vreodata sa cumperi bucati de carne care pareau rozalii si proaspete, dar cand ai ajuns acasa sa constati ca au un miros greu? Culoarea nu e intotdeauna cel mai bun critriu pentru a alege o carne proaspata. Iata de ce sa tii cont cand intri in carmangerie!

Mirosul este cel mai important criteriu care te ajuta sa alegi carne proaspata. Nu te sfii sa ii ceri vanzatorului sa mirosi carnea inainte de a o ambala. Carnea proaspat taiata trebuie sa aiba o culoare rosiatica, sa straluceasca si sa miroasa a crud, nu a sange si nici a alimente alterate.

Freeste-te de carnea care are grasime ingalbenita pe margine, chiar daca a fost corect refrigerata, grasimea ingalbenita este un indiciu evident ca a fost taiata de mai multe zile.

Uita-te cu atentie si in tavile in care este tinuta carnea, daca s-a scurs prea mult sange, carnea nu a fost mentinuta in conditii propice.

TRUCURI CA SA ALEGI CARNEA CEA MAI BUNA

Carnea frageda, de la un animal tanar, are o consistenta moale si o culoare rozalie; carnea de la un animal batran este mai tare si mai inchisa la culoare; carnea de vita trebuie sa fie de un roz aprins si sa aiba un aspect catifelat, iar carnea de miel trebuie sa fie roz deschis, elastica si sa aiba mirosul caracteristic de oaie, in timp ce grasimea trebuie sa fie alba si tare, aproape uscata.

CELE MAI BUNE METODE SA PASTREZI CARNEA

Pe timp indelungat, carnea trebuie congelata, fara sa fie spalata sau data cu sare inainte. Poate fi invelita in hartie cerata sau folie alimentara din platic si pastrata la congelator in medie de trei luni, desi este recomandat sa cumperi cantitati mici si sa o consume mult mai repede. In cazul in care nu vrei sa o cogelegi si vrei sa o gatesti a doua zi, carnea proaspata se da cu sare si se inveleste in hartie cerata, apoi se pastreaza in locul cel mai rece din frigider. La fel de buna este si zeama de lamaie, daca vrei sa pastrezi carnea doar cateva ore sau o zi inainte de a o prepara. Pentru perioade mai lungi, de 3 sau 4 zile, carnea trebuie usor prajita pe ambele parti, sarata si pusa in borcan in frigider.      

Ultimile din

Mergi la SUS