Cum alegem cel mai bun feliator de mezeluri – sfaturi practice

in Diverse de

Aparatul de feliat mezeluri – cum facem cea mai bună alegere de cumpărare În orice bucătărie profesională, indiferent de capacitate, este nevoie de aparatură profesională. Astfel unele sarcini pot fi automatizate, iar timpii de lucru ai personalului pot fi mai bine fructificați.

Printre echipamentele profesionale, este nevoie în orice bucătărie profesională în care se pregătește constant mâncare, de un feliator de mezeluri. Nu puține sunt însă cazurile în care se optează pentru feliatoare și în bucătăriile personale ale familiilor cu mulți membri, tocmai datorită confortului pe care acestea îl asigură.

Ce tip de feliator mezeluri să alegi?

Adesea, feliatoarele sunt folosite pentru preparatele din carne, pentru mezeluri, însă pot fi folosite cu succes și pentru brânzeturi, legume sau produse de panificație. Pe piață sunt prezente multiple tipuri de feliatoare, atât manuale cât și electrice, însă atât timp cât faci o investiție într-un feliator de mezeluri, recomandarea este să optezi pentru unul automat sau cel puțin semi automat.

Feliatoarele automate sunt mai performante, sunt acționate motorizat și se alimentează electric. Este nevoie doar de un minim de efort pentru setare, după care feliatorul funcționează pe mod automat, chiar și timp de o oră. Acesta îți ușurează cu mult munca, iar atunci când ai un flux mare în bucătărie și un număr mare de preparate ce trebuie pregătite într-un timp scurt, este mai mult decât util.

La nivel industrial, în HoReCa, nu este de mirare că se optează pentru feliatoare mezeluri automate. Acestea sunt dotate cu sisteme de siguranță standard și au un număr variat de opțiuni de tăiere. Se pune mare accent pe performanță și pe calitate, iar de aici vine și nevoia de a alege un feliator automat.

Atât timp cât deții o afacere în domeniul HoReCa sau un hipermarket sau supermarket, recomandarea este să alegi un feliator automat. Acestea sunt recomandate cu atât mai mult în hoteluri și pensiuni, întrucât pot fi folosite pentru carne, mezeluri, legume, brânzeturi, având și o mare rezistență în timp.

De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când alegi un aparat de feliat mezeluri?

Am stabilit că cel mai bun aparat de feliat mezeluri este cel automat, însă pe lângă această funcționalitate, care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci achiziția?

  • Puterea motorului: puterea îți indică rapiditatea cu care poți felia anumite produse. Atunci când ai un flux continuu de preparate ce necesită mezeluri sau brânzeturi feliate, este recomandat să optezi pentru un motor mai puternic. Astfel, poți felia într-o singură sesiune un volum mai mare de alimente. În cazul în care afacerea este una mică, iar feliatorul este folosit ocazional, este suficient unul cu o putere medie spre mică.
  • Fiabilitatea feliatorului: elementele de siguranță diferă de la un model la altul, însă trebuie să te asiguri în primul rând că acestea există. Accidentele de muncă trebuie evitate, iar asta se poate întâmpla cu funcții specializate de securitate și reguli de utilizare stricte.
  • Dimensiunea lamelor: alege un aparat de feliat mezeluri și în funcție de preparatele pe care le produci. Dacă deții un restaurant, lama trebuie să fie cât mai mare, însă într-un magazin alimentar mai mic sau în bucătăria personală poată fi folosit și un feliator cu lamă mai mică.
  • Funcționalitatea feliatorului: analizează bine nevoile pe care le ai și modul în care vrei să folosești feliatorul. În industria HoReCa ai nevoie de un feliator industrial, multifuncțional, care nu se blochează după feliarea unor mezeluri.
  • Materialul: majoritoarea feliatoarelor sunt confecționate din inox, însă indiferent de materialul din care sunt confecționate, trebuie să te asiguri că acesta rezistă, în timp, la coroziune.
  • Prețul: atunci când deții o bucătărie profesională, prețul feliatorului nu ar trebui să fie un factor de decizie. Calitatea primează, astfel încât important este să găsești un produs care are un raport optim calitate-preț. Deși pot părea costisitoare, acestea sunt o investiție pe termen lung. Însă atunci când cumperi un feliator, trebuie să fii atent ș la marcă, garanție și certificările cu care vine. Asigură-te în primul rând că ceea ce cumperi este de calitate.

Alege-ți modelul perfect dintr-o varietate de feliatoare mezeluri și bucură-te de calitate superioară și de clienți fericiți.