Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM AFECTEAZA VIATA DE CUPLU PROBLEMELE FINANCIARE

in Diverse de

Argumentele despre bani împiedică multe căsătorii. Când te gândești că aproximativ o treime dintre adulții cu parteneri raportează că banii sunt o mare sursă de conflict în relațiile lor, nu este de mirare că problemele financiare sunt o cauză principală a divorțului.

Ceea ce poate nu știi este că provocările pot începe de fapt. chiar înainte de a spune „Da”. Pare uneori ca e mai greu in doi, decat de unul singur cu banii. Apar certuri si nu puteti sa ajungeti la nicio invoiala. Totusi, exista si numeroase avantaje. Impreuna puteti fi mai puternici. Daca sunteti o familie, puteti sa va planificati bugetul, economiile si sa vedeti cum sa iesiti din impas. De aceea, este important să fii conștient de tipul de probleme care pot apărea și de metodele pe care le poți folosi, în cuplu, pentru a le depăși.

Uneori, când fiecare soț lucrează și nu poate cădea de acord asupra problemelor financiare sau nu găsește timp să vorbească despre ele, decid să împartă facturile la mijloc sau să le aloce într-un alt mod corect și echitabil. Când facturile au fost acoperite, fiecare soț poate cheltui ceea ce i-a mai rămas după cum crede de cuviință. Pare un plan rezonabil, dar procesul generează adesea resentimente față de achizițiile individuale făcute. De asemenea, împarte puterea de cheltuieli, eliminând o mare parte din valoarea financiară a căsătoriei, precum și capacitatea de a planifica obiective pe termen lung, cum ar fi cumpărarea unei case sau asigurarea pensionării. Și poate duce la un comportament care distruge relațiile, cum ar fi infidelitatea financiară, în care un soț ascunde bani celuilalt.

BANII DEZBINA OAMENII

Banii sunt unul dintre subiectele de ceartă în foarte multe căsnicii. Chiar și atunci când nu există probleme financiare, felul în care se cheltuiesc sau se fac economii poate da naștere la disensiuni. Dar atunci când mai sunt și datorii greu de gestionat, lucrurile se înrăutățesc. Din ce în ce mai mulți români se plâng că nu mai pot plăti creditele. Băncile pun poprire pe salarii sau chiar se ajunge la executare silită. Stresul generat de astfel de situații erodează și relația de cuplu. Atunci când unul dintre voi are un credit, iar celălalt consideră că nu e treaba lui, atitudinea aceasta va săpa chiar la baza casatoriei.

Personalitatea poate juca un rol important în discuțiile și obiceiurile despre bani. Chiar dacă ambii parteneri nu au datorii, conflictul vechi dintre cei care cheltuiesc și cei care economisesc se poate desfășura în mai multe moduri. Este important să știți care este personalitatea banilor voștri, precum și cea a partenerului dumneavoastră  și să discutați deschis despre aceste diferențe.

Pe scurt, unii oameni sunt economisitori naturali, care pot fi văzuți ca patine ieftine și ai riscului, unii sunt cheltuitori mari și le place să facă o declarație, iar altora le place să cumpere și să cumpere. Alții își strâng datorii, de multe ori fără să știe, în timp ce unii sunt investitori naturali care amână satisfacția pentru viitoarea autosuficiență. Mulți dintre noi pot afișa mai mult de una dintre aceste caracteristici la un moment dat, dar de obicei vor reveni la un singur tip principal. Oricare ar fi profilul dumneavoastra și al soțului, cel mai bine este să va recunoașteți obiceiurile proaste, să le abordați și să le moderați.

ATITUDINEA CARE VA SALVEAZA

Dacă aveti valori și priorități diferite, este foarte greu să lucrati ca o echipă. Probelemele care apar din aceste deosebiri afectează toate aspectele legăturii voastre, inclusiv cel financiar. De aceea, trebuie să vă gândiți și să analizați mai profund. Hotărâți dacă doriți să fiți împreună la bine și la rău, să lucrați ca echipă, să aveți o strategie comună, să faceți totul împreună. Ori sunteți mult prea diferiți, vă doriți lucruri opuse, nu doriți să faceți compromisuri, nu doriți să evoluați și să vă adaptați. În acest al doilea caz, viitorul relației este compromis de la bun inceput.

IN DOI AVETI MAI MULTE SANSE

Ai putea avea impresia ca certurile legate de bani sunt inevitabile. Insa poti schimba disensiunile, insa poti scchimba disensiunile in schimburi de pareri care sa duca la rezolvarea situatiei dificile in care va aflati. Impreuna veti judeca mai bine decat separat. Puteti cauta impreuna solutii de crestere a veniturilor si de reducere a cheltuielilor. Impreuna aveti mai multe sanse de reusita decat separat. Este greu sa ajungeti la un punct comun, de aceea, incercati amandoi sa intelegeti si si punctul de vedere al celuilalt sot. Impartasiti-va unul altuia ingrijorarile, gasiti impreuna solutii. Astfel, puteti colabora mai bine si veti iesi mai repede din impas. In plus, puteti cere sfatul prietenilor si rudelor care au reusit in plan financiar si au mai multa experienta in domeniu.

POSIBILE SOLUTII

Pentru a va certa mai putin, ati putea alege sa va gestionati banii separate si sa existe o suma pusa de fiecare pentru traiul in comun. Astfel, fiecare dintre voi ar fi mai independent. Totusi, aceasta solutie ar subrezi si mai mult relatia de cuplu. Pe de alta parte, chiar daca aveti deja probleme, va puteti face un plan comun pentru a depasi dificultatile financiare si chiar pentru a ajunge impreuna la prosperitate. Satisfactia reusitei este mult mai mare, atunci cand lucrezi cot la cot cu persoana iubita pentru un scop comun.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS