Cum a încercat Grapini să măsluiască voturile pentru Kovesi din Comisia LIBE

in Extern de

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a încercat să fure din voturile Laurei Codruţa Kovesi, dar europarlamentara verzilor Judith Sargentini a oprit-o, potrivit ziare.com. Grapini şi-a cerut scuze.

Voturile date azi de europarlamentarii din LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei şi Maria Grapini.

Urna cu voturi a fost pusa pe o masă, iar cei patru europarlamentari au început să le numere unul câte unul, potrivit ziare.com. Maria Grapini a fost cea care a început. „22”, a spus europarlamentarul român, dupa ce a numarat voturile în cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.

A urmat numărătoarea voturior în cazul Kovesi. În momentul in care Grapini a luat buletinele de vot şi a început să le numere, doua dintre acestea erau lipite.

„Ho, ho, ho”, a sărit Sargentini, potrivit imaginilor video.

„Trei, trei, trei”, a ţipat Grapini, care şi-a dat seama, totuşi, că a gresit.

„Imi cer scuze”, a continuat românca.

„Nu. Dar lasă-ma pe mine să fac asta!”, i-a spus Sargentini, care a reluat numărătoarea. Total: 26 de voturi date pentru Kovesi. „Ok”, s-a resemnat Grapini.

PNL are un singur europarlamentar ca membru de drept în Comisia LIBE – Traian Ungureanu. Numai că alţi patru eurodeputaţi liberali au votat azi pro-Kovesi în LIBE, susţin surse politice pentru Adevărul. Cum a fost posibil? Cei patru liberali i-au înlocuit pe alţi colegi PPE din LIBE. Aşadar, cele cinci voturi pro-Kovesi venite de la PNL au înclinat decisiv balanţa în favoarea fostei şefe DNA. PSD a avut o tactică inversă.