Cum a ARS trupul Alexandrei! Detalii socante, cu impact emotional. Dinca a spus ce a pus peste ea, pentru ca trupul firav sa se TOPEASCA in 5 ore:

in ExtraNews de

Dupa ce a fost prins de politie si si-a recunoscut cele doua crime, a Luizei si a Alexandrei, criminalul din Caracal a povestit cum a facut-o.

Gheorghe Dinca a povestit cum a ars cadavrul Alexandrei. Barbatul sustine ca a incinerat-o pe fata joi, 25 iulie. Intamplarea a avut loc dupa ora 13.00-14.00, dupa ce a ucis-o. Conform unor surse G4media din ancheta din Caracal, dupa crima, Dinca s-a dus in oras unde a aruncat telefonul si cartela fetei.

Sursa citata sustine ca procesul de ardere a durat 5-6 ore. Gheorghe Dinca si-ar fi ars victima pana seara. Dupa ce a ars tesuturile, criminalul a pus vaselina pe oase pentru a le ajuta sa arda mai repede. Dinca sustine ca vaselina era amestecata cu pastile de carbid.

Cum a ars cadavrul Alexandrei Maceseanu
Apoi erau puse in arzatorul improvizat intr-un butoi, pe care il amplasase in curte. Specialistii consultati de sursa citata sustin ca acest amestec creeaza un mediu oxiacetilenic. Asa ar fi ajuns la temperaturi superioare, în jur de 1000 de grade.

Specialistii sustin ca trupul fetei ar fi ars deoarece era tanara, in proces de crestere. Asta inseamna ca structura ei osoasa este relativ aerata si permite arderea usor si in timp scurt. Daca Gheorghe Dinca a asigurat aeraj pentru aportul de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat.

Cum isi ardea Gheorghe Dinca victimele
Anchetatorii cred ca Dinca a pus lemne sub pirostriile peste care a pus butoiul. In partea de jos, butoiul avea un grilaj pentru ca flacara sa patrunda. In partea de sus, butoiul nu avea capac. Corpul fetei ar fi fost pus pe grilajul butoiului unde, in general, criminalul topea aluminiu.

Resturile gasite de anchetatori (oase si dinti) nu au ars deoarece nu s-au atins temperaturi de 1.500 de grade. Bijuteriile si resturile de bijuterii gasite nu au ars deoarece temperatura nu a trecut de 1.000 de grade. Doi vecini sustin ca au vazut fum si au simtit un miros oribil in curtea lui Dinca.

„El a declarat că a incinerat-o pe Alexandra, că au rămas resturi, că nu s-au topit tot, e altă dicuţie. A precizat că a pus-o netranşată, a pus-o în picioare în acel butoi”, a declarat avocatul din oficiu a lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena 3.

„Nu poti arde un corp dacă nu este tranşat, aşezat în bucăţi. Dacă s-ar fi degajat o astfel de căldură, nu mai rămânea niciun pic de ADN, pentru că la o astfel de temperatură nu mai trăieşte niciun fel de celulă. Sunt chestii ilogice din punct de vedere tehnic”, a afirmat şi Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

Parerea chimistilor despre fapta lui Gheorghe Dinca
Conform Spynews.ro, butoiul ar fi avut peste 1,60 m inaltime. Acesta era acoperit cand Dinca ardea ceva in el. Dedesubt, criminalul l-ar fi captusit cu lemne. Pentru a o arde pe Alexandra, ar fi folosit 3 kg de vaselina si un rulou de carton asfaltat, pe care l-a pus peste trupul fetei.

”Grăsimile ard foarte bine. Putea să pună și carbid, însă în combinație cu apa. Și depinde foarte mult de aeraj, de oxigen. În condiții optime, carbidul cu apă propagă acetilena și se poate obține o temperatură de 3000 de grade. Dar mă îndoiesc că, în acele condiții, a obținut o astfel de temperatură.

Plus că exista riscul să explodeze. Dacă, într-adevăr, a folosit carbid, deși nu am mai auzit de o astfel de combinație de carbid cu vaselină până acum, putea să pună puțină apă ca să ardă, să nu explodeze sau să bubuie. Pentru că presupun că nu voia să facă zgomot.

Oasele au o parte organică, proteină, colagen. Aceasta arde, se descompune. Partea anorganică conține hidroxiapatită, care se fragmentează și rămâne un fosfat de calciu deshidratat. Nu mai e aceiași compoziție ca osul original, s-a dus partea organică și apa de cristalizare pentru că hidroxiapatita are apă în structura ei.

Fosfatul de calciu se topește la 1400 de grade ca să nu rămână resturi, dar înțeleg că au rămas, deci înseamnă că nu a obținut acea temperatură. Ca să dispară de tot trebuia să folosească acid”, a explicat chimistul Claudiu Fleacă.

Gheorghe Ionel infirma arderea fetelor
Fostul director al Crematoriului Vitan Bârzești, Gheorghe Ionel, sustine ca e exclus ca Gheorghe Dinca sa fi ars trupul fetei in butoi.

„100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. Se face o incinerare doar când se ajunge la temperatură de 1.400 de grade. Poate să toarne ce vrea el, nu se poate obține o asemenea temperatură. În crematoriu se obținea temperatura după circa o oră de mers a arzătorului în gol și abia se ajungea la 1.200 de grade. Exclus așa ceva, iar arzătorul era imens cu un diametru de aproape un metru. Nu, exclus așa ceva. Nu pot să cred. Acel nemernic, părerea mea personală, trage de timp. Eu cred că este în viață fetița și el trage de timp să acopere niște urme și să dea posibilitatea altor complici să o scoată din țară. Părerea mea. Se putea incinera în butoi eventual doar părul și pielea”, a declarat Ionel Gheorghe marți seară, la Antena 3.

Expertiza ADN a descoperit ca oasele din curtea lui Gheroghe Dinca apartin Alexandrei Maceseanu.