Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Culmea inventivităţii la traficanţi: să aduci ţigări de contrabandă cu deltaplanul!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră vasluieni, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Vaslui, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi în sfera contrabandei cu produse din tutun şi care acţiona pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, transmite Poliţia de Frontieră.

   Totul a pornit de la o acţiune desfăşurată în luna iulie anul trecut, când pe un câmp situat în apropierea localităţii Roşieşti, judeţul Vaslui, poliţişti de frontieră au descoperit cantitatea de 5.000 de pachete cu ţigări marca Ashima. Acestea au fost lansate dintr-un aparat de zbor de mici dimensiuni, tip motodeltaplan. Totodată, în apropierea locaţiei a fost descoperit abandonat un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria, care urma să preia ţigările.

   Plecând de la această constatare, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale, formată din cetăţeni români şi R.Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări şi care desfăşura activităţi pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi.

   În urma documentării activităţii infracţionale a membrilor reţelei, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi şi Vaslui, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de de producţie sau provenienţă Republica Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare.

  În urma activităţilor desfăşurate în cauză, s-a stabilit că în perioada iulie – decembrie 2016, un grup format din opt persoane, trei femei şi cinci bărbaţi, cu cetăţenie română şi moldoveneaască, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, a introdus în ţară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova. Ţigările erau introduse peste frontiera de stat cu ajutorul aparatelor de zbor de mici dimensiuni, de tip motodeltaplan, cât şi prin punctele de frontieră, ascunse în mijloace de transport. Acestea erau ulterior transportate, depozitate şi comercializate în municipiul Iaşi. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.

  Pe 23 iunie, ofiţeri de poliţiei judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, au finalizat cercetările în cauză, urmand a fi trimise în judecată a şapte dintre persoanele implicate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, principalul suspect fiind deja condamnat, în urma încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. (foto: politiadefrontiera.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS