Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cucerește orice teren cu o bicicletă MTB

in Diverse de

Mersul pe bicicletă este o activitate care nu se va demoda niciodată. Din ce în ce mai multe persoane alocă timp pentru a practica ciclism montan, ciclism stradal sau BMX pentru a se menține în formă și a se distra. Cu un număr tot mai mare de sportivi amatori, ciclismul câștigă teren pe zi ce trece. Pentru locuitorii orașelor, bicicleta nu este doar o opțiune de distracție, fiind văzută ca o alternativă economică și ecologică la mașină sau la transportul public.

Cei ce sunt în căutarea modelelor perfecte se pot informa în magazinele specializate, unde se găsesc biciclete, echipamente pentru ciclism și alte accesorii dedicate. Fie că îți dorești biciclete de oraș, biciclete de cross-country, biciclete mtb sau ai nevoie de biciclete de trekking, aici există modele potrivite pentru fiecare. Vei descoperi cu siguranță modelul căutat în magazinul BikeXcs, un loc dedicat satisfacției clienților prin produsele de calitate oferite.

Cucerește muntele cu biciclete mountain bike de la BikeXcs

Când te gândești ciclism montan ce îți vine în minte? Pentru mulți, ciclismul montan evocă imagini cu un tânăr rider stropit cu noroi care zboară peste obstacole imposibile sau câțiva bikeri care se întrec pe o coborâre aproape verticală. Totuși în România există numeroase trasee accesibile sportivilor începători sau cicliștilor amatori. Unul din cinci români cu vârste de peste 16 ani aleg biciclete mountain bike și practică ciclism montan, iar vârsta medie a mountain bikerilor este cuprinsă între 35 și 40 de ani.

Multe persoane aleg o bicicleta mtb pentru propria plăcere, pentru a se plimba la țară sau la munte. Unii sunt în căutarea de senzații tari, în timp ce alții caută pur și simplu o modalitate de a se bucura de frumusețea naturii sau de a adăuga varietate rutinelor lor de fitness.

Ciclismul montan poate fi practicat pe orice suprafață off-road. Deși traseele montane sunt cele mai populare, cicliștii se îndreaptă și spre deșerturi și parcuri naționale pentru a adăuga varietate rutinei lor. Mountain biking-ul este un sport care se practică peste tot, în America de Nord, Europa și în mare parte din Asia. Destinațiile de ciclism montan oferă posibilitatea de a explora mai departe lumea. Și țara noastră oferă trasee de turism montan incendiare – Parcul Național Bucegi, Parcul Național Ceahlău, Geoparcul Platoul Mehedinți,  Parcul Național Munții Cozia – găzduiesc numeroase trasee ce pot oferi experiențe incendiare.

Bicicletele concepute pentru ciclism montan au anumite caracteristici care ajută la protejarea practicantului și a bicicletei de cerințele de mers în afara drumului. Acestea au cadre puternice și robuste pentru a rezista la forțele generate de ciclismul montan. Se folosesc sisteme de frâne complexe pentru a preveni uzura rapidă a acestora. 

Anvelopele sunt late și aderente pentru a crește tracțiunea și stabilitatea, iar ghidonul este plasat aproape de corp pentru a ajuta riderii să controleze mai bine echipamentul. Modele de biciclete mountain bike au, de obicei, sisteme complexe de suspensie care absorb șocurile provocate de terenul accidentat, sărituri și coborâri rapide.

Ultimile din

Mergi la SUS