Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cu fiul în scaunul cu rotile de trei luni, prezentatoarea Prima TV, Magda Vasiliu , a reacționat la spusele lui Mugur Ciuvică că fiul ei, Vlad, s-ar descurca singur în spital și că nu are nevoie de un părinte lângă el

in ExtraNews de

Magda Vasiliu se află în Italia, fiind alături de fiul ei, Vlad, în vârstă de șapte ani și jumătate, care acum trei luni a fost diagnosticat cu cancer. Prezentatoarea Prima TV a precizat că: „lnternarea de urgență a copilului, nu a fost condiționată de niciun act“, dar că ea, nu-și poate lua concediu medical, deoarece legea din România o obligă să vină personal în țară, pentru a depune actele.
Cazul a fost comentat într-o emisiune TV, de Mugur Ciuvică, care i-a spus Magdei Vasiliu că, fiul ei, Vlad, s-ar descurca singur în spital și nu are nevoie de un părinte langă el. Reacția jurnalistului a uimit-o pe prezentatoare, aceasta bătându-i obrazul într-o postare pe Facebook:”Fiul meu e în scaun cu rotile de trei luni.”
Vă prezentăm integral postarea prezentatoarei TV Magda Vasiliu de pe Facebook:”Azi mi-am făcut timp şi am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulţumesc colegilor pentru susţinere. Dar m-a frapat teribil atitudinea d-lui Mugur Ciuvică. Eu l-am auzit spunând cu o degajare uluitoare că Vlad s-ar putea descurca şi fără mine în spital, în Italia. În primul rând, conform legii italiene, îmi e interzis să-mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s-a născut poliglot! E un copil de 7 ani şi jumătate care nu înţelege italiana şi nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum? La spitalul din Roma toţi copiii, până la 18 ani, sunt permanent însoţiţi de părinţi! Dl. Ciuvică ştie, de exemplu, că până la o intervenţie chirurgicală programată peste o lună copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spală? Cum îşi ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl. Ciuvică, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din ţări civilizate! Iar celor care-şi dau cu părerea şi spun că se face chimioterapie şi în România şi că nu trebuia să plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici români, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pentru că am cotizat!”
Fiecare om își cunoaște adevărurile și cei care vor să le comenteze, ar trebui să studieze situația existentă și apoi să-și expună punctul de vedere. Comentariile izvorâte din „inteligența românească”, nu își au locul, ele adresându-se unor oameni care au fost bătuți deja de soartă. Ce rost au răutățile gratuite?

 

Ultimile din

Mergi la SUS