Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cu elan și conștiință mai multă decât a adulților, elevii au curățat orașul de pet-uri, hârtii, sticle, cârpe, gunoaie aruncate la întâmplare

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Și în acest an, curățarea orașului de pet-uri, hârtii, sticle, cârpe, gunoaie aruncate la întâmplare se realizează cu ajutorul elevilor.

De vinerea trecută, cu elan și conștiință mai multă decât a adulților, elevi din școli și licee bârlădene au trecut la treabă. Primăria le-a pus la dispoziție mănuși și saci menajeri și a asigurat transportul gunoiului la stația de sortare a SC CUP SA, scrie estnews.ro

„Vinerea trecută, am igienizat zona Eminescu, cu ajutorul elevilor de la Liceul Teoretic «Mihai Eminescu», iar zona Cartier Deal 2, din jurul bisericii Sf. Andrei, a fost curățată de elevi ai Școlii «Stroe Belloescu». Ieri, a venit rândul pădurii din vecinătatea Fabricii de Rulmenți să fie igienizată și asta datorită mobilizării făcute în rândul elevilor Colegiului Tehnic «Alexandru Ioan Cuza». A fost abordată și zona de deasupra cimitirului «Eternitatea», cu ajutorului elevilor Școlii «Iorgu Radu». Peste 300 de elevi au participat la această activitate de ecologizare, pe care Primăria o desfășoară în fiecare an, în luna aprilie. Calendarul acestor activități va continua săptămâna aceasta, când vom fi sprijiniți și de o echipă de voluntari, cu care vom curăța zona poligonului de trageri. Așteptăm să ni se alăture și bârlădenii, oameni adulți, care nu sunt străini de felul în care arată anumite zone vulnerabile, pline de gunoaie, care influențează calitatea mediului înconjurător și implicit starea de sănătate a locuitorilor”, a declarat pentru Est News Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

Pe lângă elevi, la curățenia de primăvară au participat și asistații social cu ajutorul cărora au fost igienizate canalele deschise și pârâul „Valea Seacă”.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS