Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cu alcoolul la volan stăm bine. Peste 150 de permise de coducere ridicate în patru ore!

in Diverse/ExtraNews de

   Direcţia Rutieră a Poliției Române a organizat, în toată ţara, o acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În doar patru ore, au fost constatate 123 de infracţiuni, au fost apicate aproape 3.500 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 168 de premise de conducere, anunţă un comunicat al Poliţiei Române.

   La data de 29 iulie, într-un interval de patru ore, 1.750 de poliţişti, dintre care 893 de la rutieră, au acţionat pe drumurile publice din ţară, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor. Polițiștii au efectuat 11.100 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 3.435 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 377 de permise de conducere, dintre care 168 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

   De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 123 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 85 de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, una de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și 13 infracțiuni de altă natură.

   Astfel, un bărbat, de 22 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe un drum comunal din comuna Pătrăuți, județul Suceava, fără a poseda permis de conducere și cu o concentrație alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fel, polițiștii din Oradea au depistat un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, în timp ce avea o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS