Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Crosul lui Moș Crăciun”, o acțiune în scop caritabil, a avut loc la Cluj-Napoca

in ExtraNews de

Sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca s-au adunat peste 400 de adulți și copii costumați în Moș Crăciun, reni și elfi și au alergat 2,5 kilometri prin centrul orașului, după care s-au întors la linia de start. Moș Crăciun și-a dat drumul la reni pe străzile din Cluj-Napoca și a alergat împreună cu ei și cu elfii într-un scop caritabil: strângerea de bani pentru dezvoltarea educației culturale a copiilor din mediul rural.

Taxa de participare la cros a fost de 50 de lei.

Organizatorul din partea Asociației Inceptis Movens, Mihaela Torje, a declarat:”Scopul crosului este unul caritabil, de a ajuta copiii selectați în cadrul proiectului ‘Caravana cu povești’ al organizației World Vision să se bucure de o viață mai bună. Este vorba de copiii din mediul rural din județul Cluj care sunt într-o situație vulnerabilă din punct de vedere financiar, iar prin banii colectați în urma ‘Crosului lui Moș Crăciun’ vom susține actorii de la Teatrul Mini Reactor să ajungă la sate pentru a pune în scenă spectacole de teatru de păpuși, iar copiii au posibilitatea să interacționeze și să-și dezvolte imaginația, primind astfel acces la educație”.

Și reprezentanții World Vision România, biroul zonal Cluj, au declarat la rândul lor că proiectul „Caravana cu povești” își propune să aducă spectacole de teatru de păpuși în viața copiilor din mediul rural deoarece cei de la sate nu reușesc să ajungă din cauza distanței și pentru că accesul la astfel de spectacole costă, iar mulți dintre părinții din mediul rural nu își permit să suporte aceste costuri. Ei au mai arătat că:”Proiectul se adresează unui număr de peste 5.000 de copii, din clasele I-VIII. Fiecare astfel de reprezentație necesită un buget de minim 1.500 de lei pentru a ajunge gratuit în fața copiilor din mediul rural. Dorința noastră este ca cei mici să aibă posibilitatea să vadă măcar câte un spectacol, pe care să îl putem duce în fiecare din cele 13 centre de comună din județul Cluj în care activăm.”

„Caravana cu povești” va avea spectacole cu: Micul Prinț, Madame Pové, Moș Timp sau Harababura Roz Albastră.

Ultimile din

Mergi la SUS