Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CRIZA fara precedent. Impuscaturi in Spania soldate cu multi raniti. Politia a intervenit in forta

in Extern de

Poliţia spaniolă a tras cu gloanţe de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulenţelor legate de referendumul interzis pentru independenţa Cataloniei, potrivit mai multor persoane citate de ziarul El Periodico, informează Reuters.

Spania se confruntă cu cea mai mare criză politică din istoria recentă, generată de referendumul pentru independenţa Cataloniei. Scurtinul programat duminică a fost declarat ilegal de guvernului spaniol, dar separatiştii catalanii nu renunţă la vot şi spun că vor merge înainte. Asta deşi autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace. Ca urmare, nu a trecut mult și au apărut incidentele.

Tensiunea în Spania creşte de la o oră la alta, în ziua când catalanii ar trebui să voteze pentru secesiunea regiunii lor de restul ţării. Poliţia spaniolă a început deja să se mobilizeze, în condiţiile în care a expirat ultimatumul dat separatiştilor pentru evacuarea potenţialelor secţii de vot. Zeci de maşini ale forţelor de ordine au părăsit în această dimineaţă Portul Barcelona, acolo unde erau adunate pentru intervenţie.

De partea cealaltă, sute de oameni s-au aşezat deja la cozi în faţa clădirilor unde speră să voteze pentru independenţa Cataloniei.

Pericolul de risc este mare, deoarece nici separatiştii, şi nici autorităţile spaniole nu par dispuse să cedeze.

Într-o mică localitate din nordul Cataloniei, mai mulţi separatişti au blocat cu un tractor accesul într-o şcoală, unde ar urma să fie organizată o secţie de vot. Aşa speră să nu lase poliţia să intre în clădire.

Violențe în Barcelona. Polițiștii spanioli scot cu forța oamenii din secțiile de votare. Zeci de oameni au primit îngrijiri medicale – https://goo.gl/nHUApo

Posted by StirileProTV on 1 Octombrie 2017

Inregistrările cu violențele poliției împotriva votanților au devenit virale pe rețelele de socialziare. Jurnalistul spaniol Hector Juanatey a publicat un filmulet în care oamenii sunt scoți cu forța dintr-o secție de votare din Piața Guinardo, din Barcelona.

 

Mergi la SUS