Cristina Neagu a primit, luni, trofeul pentru cea mai bună handbalistă a lumii în 2018. Japonia, la picioarele Cristinei

in ExtraNews de

În prima zi de pauză a naţionalei lui Tomas Ryde de la debutul la Campionatul Mondial, căpitanul tricolorelor a fost premiată la pauza meiului din Grupa D, dintre Congo şi Japonia, de către Hassan Moustafa – preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal, anunţă site-ul oficial al forului.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii pentru a patra oară în carieră Câştigătorii trofeelor “Handbalistul Anului 2018” şi “Jucătoarea Anului 2018” fuseseră anunţaţi încă din luna martie, Cristina Neagu trecându-şi numele pe lista de onoare alături de danezul Mikkel Hansen.

Este însă pentru prima dată când forul mondial organizează o ceremonie specială pentru acordarea trofeului. Cristina Neagu, 31 ani, a stabilit un record, devenind primul star al handbalului cu patru astfel trofee în palmares (2010, 2015, 2016 şi 2018). Titlu i-a revenit Cristinei la finele unui sezon în care a ieşit golgheter al Ligii Campionilor, cu 110 goluri, a prins pentru al patrulea an la rând echipa ideală a Ligii Campionilor pe postul de inter stânga, a câştigat o medalie de bronz la turneul final al Ligii Campionilor, titlu şi Cupa României alături de CSM Bucureşti.

Tot în 2018, Neagu a condus naţionala României spre semifinalele Campionatului European, însă s-a accidentat grav la genunchi în partida cu Ungaria – ultima din grupe, ratând astfel duelurile decisive pentru medalii. “Astăzi am primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018.

Sunt mândră şi foarte bucuroasă. Mulţumesc colegelor şi antrenorilor, dar mai ales familiei şi oamenilor care cred mereu în mine!”, a transmis Cristina Neagu, într-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a României în victoria contra Senegalului, cu 13 goluri înhscrise.