Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cristian Tudor Popescu, despre filmul “Nea Marin Miliardar”: „Este o prostie monumentală de top”

in ExtraNews de

Referindu-se la filmografia Stelei Popescu, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus despre celebrul Nea marin Miliardar ca este unul dintre cele mai proaste filme romanesti facute vreodata.

Poate că un criteriu pentru a defini un actor adevărat este capacitatea lui de a juca în roluri proaste, iar Stela Popescu a avut parte de multe filme proaste, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. El a exemplificat cu „Nea Mărin miliardar” – pe care CTP îl include în top 5 cele mai proaste filme românești, mărturisind că nu îl face nimic să râdă în acest film, cu excepția unei scene în care jocul Stelei Popescu îi provoacă hohote de neoprit.

„Mie mi-a rămas în minte – din filmul clasat în top, pentru mine, între primele cinci filme românești ale tuturor timpurilor ca prostie, Nea Mărin miliardar. Este o prostie monumentală de top, trebuie să recunosc, deci în filmul ăla la care se presupune că trebuie să râzi – și au râs, se pare, niște milioane de spectatori – eu rămân sobru ca un bolovan, nu reușesc să râd de la cap la coadă. În schimb, are Stela o replică în filmul ăsta la care m-am cocoșat, am căzut cu scaunul, am intrat în convulsii.

Ea joacă o vampă acolo și îl seduce pe Amza Pellea, pe nea Mărin. Și ce zice vampa, văzându-l pe nea Mărin în costumul lui de la Băilești: trebuie să-i aplice un erotism de CAPeu, un erotism sătesc, se gândește ea așa. Și în timp ce îi deschide cămașa îi spune: Miroși a pământ!, la care nea Mărin, săracu’, zice: Îu!, adică ea a vrut să dea specific local – miroși a pământ, ești un bărbat cu picioarele bine înfipte în pământ – și ăsta, săracu’, se și vedea mort!”, a povestit CTP.

Sursa: Digi24


Ultimile din

Mergi la SUS