Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cristian Tudor Popescu a comentat războiul total de pe scena politică: acuzațiile de înaltă trădare aduse de liderul PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă și răspunsul PSD, care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de tentativă de lovitură de stat

in ExtraNews/Politic de

Prezent la Jurnalul de Seară, Cristian Tudor Popescu spune că în cazul doamnei Dăncilă: „nu e vorba de o înaltă trădare. E vorba de o trădare mai minionă. Iar în cazul domnului Iohannis eu aș zice mai degrabă că e vorba de o lovitură de mers, pentru că domnul Iohannis p-astea le dă de pe bicicletă. Parcă și văd cum îi dotează pe peneliști cu biciclete, se năpustesc cu toții asupra Palatului Victoria și dau o lovitură de mers”.
Explicând de ce trădarea este minionă, jurnalistul a reamintit că într-o emisiune anterioară a propus ca: „bacalaureatul să se utilizeze ca permis de vot, să aibă drept de vot cetățenii care trec acest examen.”
Cristian Tudor Popescu a ironizat clasa politică actuală spunând că :Politicienii români au cu toții balacaureatul. Ei n-au nevoie de bacalaureat. Sunt maeștri în bălăcăreală. Balacaureati suma cum laude. O dată la o lună are loc o lovitură de stat, avem subminarea economiei-deunăzi se spunea că Yohannis subminează economia fiindcă face comentarii la rezultatele economice ale Guvernului. Acum, doamna Vasilescu spune că dă foc la țară, doamna Firea devine biblică, cu toate că transferă zicerea asta poporului român, pare un proverb românesc în viziunea doamnei Firea, cine ridică sabia, de sabie va pieri ș.a.m.d. Balacaureati, toți!”
Ziaristul a arătat în continuare că în acest timp, economia națională nu arată de loc bine:
„În acest timp, creșterea economică se oprește, inflația continuă să crească, deficitul așijderea. PIB-ul nu crește așa cum susțineau domnii de la PSD și doamnele. Există o soluție aici, nu știu de ce nu au utilizat-o până acum, să desființeze INS-ul(Institutul Național de Statistică) și cifrele astea să le dea doamna Dăncilă de pe hârtie. Să le citească, dacă poate… Pentru că dânsa… Știți că spunea domnul Iohannis că doamna Dăncilă este nepotrivită în funcție, da? Nu-i adevărat! Doamna Dăncilă e reprezentativă în funcție. Dânsa reprezintă o categorie importantă din populația României, cei peste 40% de elevi analfabeți funcțional, așa cum sunt ei catalogați de testele PISA. Doamna Dăncilă este analfabetă funcțional. Ce înseamnă asta? Asta, nu e o insultă. Nici vorba de așa ceva! Înseamnă că nu e capabilă să înțeleagă un text la prima citire, că nu are proprietatea termenilor, cuvintelor pe care le folosește, că este agramată și că nu are noțiuni elementare ale discursului. Deci, dânsa reprezintă cetățenii care vor vota, elevii, mâine… Sunt analfabeți funcțional și mâine or să voteze, indiferent dacă trec bacalaureatul sau nu. Deci, viitorul este de partea doamnei Dăncilă.”
(foto:digi24.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS