Creierul din spatele imperiului Tiriac pe cale sa fie distrus de DNA

in Diverse de

Este unul dintre putinii, poate chiar singurul roman despre care se spune ca, desi a construit nu unul, ci mai multe imperii financiare, a preferat sa ramana in umbra, fiind cunoscut si drept „omul fara chip”. Si chiar daca miliardari romani de-a valma si chiar expati care conduc multinationale gigantice ii asculta orbeste sfaturile imobiliare, omul despre care cunoscatorii spun ca este „creierul” din spatele multora dintre loviturile date de catre magnatul Ion Tiriac continua sa se deplaseze cu avioanele de linie, la clasa economic, relateaza National.

Este vorba despre Dan Petrescu. Nu fotbalistul, ci misteriosul personaj despre care se spune ca a tesut o adevarata panza de paianjen in zona de nord a Capitalei, unde a prins mai toate proiectele imobiliare de lux. Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, itele unei spectaculoase anchete deja instrumentata de catre procurorii anticoruptie prahoveni cu privire la „viesparul” de la Primaria Sectorului 1 ar duce nu doar la sora lui Ion Tiriac, dar si la partenerul de taina al acesteia, Dan Petrescu.

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate in urma cu nici o luna, procurorii DNA sunt pe cale sa alcatuiasca un nou „lot Stejarii”, printre numele grele de aici aparand, alaturi de Ion Tiriac, si Sorin Oprescu si Elena Udrea. Iar daca asupra fostului primar general se pare ca ar exista suspiciuni privind un veritabil blocaj al eliberarii de PUZ-uri in zona Jandarmeriei, pentru ca miliardarul Tiriac sa nu aiba concurenta in Nordul Capitalei, Udrea a intrat in aceasta noua speta dupa ce a acordat opt milioane de euro din fonduri europene pentru constructia luxosului centru de relaxare „Stejarii Country Club”, considerat nici mai mult nici mai putin decat obiectiv turistic de interes national!

Daca insa aceste aspecte se refera la faza de constructie a compelxului „Stejarii”, o alta pista urmata acum de procurori se refera si la modul cum a ajuns sa se construiasca acest complex de fite pe o buna bucata a fostei mosii Baneasa.

Fosta mosie Baneasa a devenit, mai ales odata cu „boom”-ul imobiliar, una dintre cele mai ravnite bucati de pamant din Romania. Asa ca aproape ca nici nu a mai contat, de exemplu, ca unii succesori aveau acte care dovedeau proprietatea asupra a 15,5 hectare din fosta mosie a lui Misai Dumitru. Pentru ca aceste acte, ajunse acum in posesia procurorilor, nu au reusit sa-i convinga pe unii inalti functionari de la varful Primariei Sectorului 1 sau Prefectura Capitalei, care au preferat sa plece urechea la cantecul de sirena al unor importanti dezvoltatori imobiliari. Acestia din urma ar fi cumparat adeverinte de proprietate de la diversi oameni si astfel au devenit, la randul lor, proprietari pe pamantul revendicat de mostenitorii legali. Iar in aceasta situatie se afla mai multe nume interesante, printre care si cel al lui Codin Bogdan Maticiuc, cunoscut si sub porecla de „Poponet”. Si care, dupa ce a devenit proprietar, ar fi avut de gand la randul sau sa construiasca aici, dar afland probabil de ”bubele” existente, s-ar fi retras din intreaga combinatie, dupa ce a vandut, pentru un castig frumos, „bucatica” sa de cinci hectare de mosie.