Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cozmin Gușă: „Liviu Dragnea lansează o ofensivă mediatică subterană împotriva lui Grindeanu, dar va fi învins”

in Politic de

Asistăm la o ofensivă mediatică subterană a lui Liviu Dragnea împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, după ce liderul PSD și-a dat seama că acest Guvern ar putea deveni „al partidului” și n-ar mai fi „al său”, însă Dragnea va fi pierzătorul acestui „meci”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV, adăugând că în acest moment, social-democrații sunt nemulțumiți de felul în care este condus partidul și îl vor chema pe Dragnea „la discuții”.

Faptul că oamenii politici se afișează cu oameni de afaceri, unii chiar controversați, nu e neapărat o noutate, ci a devenit chiar ceva banal, a declarat Cozmin Gușă, după ce în presă a apărut un filmuleț în care se vede cum premierul Sorin Grindeanu a mers, sâmbătă seară, la un restaurant alături de doi oameni de afaceri controversați – preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, şi un om de afaceri braşovean, fost urmărit general şi condamnat la trei ani de închisoare -.

”Partea de condamnat ar apărea în momentul în care acei oameni ar avea afaceri directe cu Guvernul care ar putea fi mijlocite cu ajutorul politicienilor. Grindeanu e, însă, acuzat doar că a stat cu acești domni în restaurant – lucru banal”, a completat consultantul politic.

„Dragnea, enervat că Grindeanu a luat singur decizia de a renunța la OUG 13”

Partea care merită comentată, susține Gușă, este cea legată de evidenta enervare a lui Dragnea pe Grindeanu. Liderul PSD a generat, apoi, o ofensivă mediatică împotriva prim-ministrului.

”Toată enervarea împotriva lui Grindeanu este legată de faptul că a luat, în calitatea sa de prim-ministru, decizia de a renunța la OUG 13, lucru care i-a stricat ploile lui Dragnea. Ofensiva mediatică a fost generată într-o presă apropiată de Dragnea, care astăzi își dă silința să-l atace pe Grindeanu pe o temă banală”, a explicat consultantul politic.

Apare perspectiva ca un președinte de partid care dorea să-și impună Guvernul său, prin Sevil Shhaideh, a ajuns să lupte împotriva acestui Guvern, condus de un om al partidului, atunci când și-a dat seama că acest Guvern ar putea deveni al partidului și nu mai este Guvernul său, a afirmat Cozmin Gușă.

„PSD, obligat să se reformeze. Semnalele străzii sunt evidente”

Avem parte de o ofensivă mediatică subterană a lui Dragnea împotriva lui Grindeanu ale cărei consecințe ar putea fi o agitație în PSD și o reglare de conturi puternică și rapidă, întrucât Dragnea nu poate chema partidul să răstoarne exact Guvernul pe care l-a impus acolo, explică analistul politic.

”Se vede disperarea cu care Dragnea joacă împotriva celui care dă semne clare ca nu mai vrea să asculte de el. PSD este obligat să se reformeze, pentru că semnalele străzii, care nu sunt orientate în favoarea unui alt partid, sunt clare. În ochii protestatarilor, simbolul răului este, în acest moment, Liviu Dragnea. În fața lor, Dragnea a mai făcut o greșeală – a spus că n-ar fi știut nimic despre ordonanță”, susține Cozmin Gușă.

Consultantul politic precizează că, pentru a calma spiritele din punct de vedere public, PSD nu are altceva de făcut decât să aibă o discuție prin care Dragnea să revină la masa deciziilor din partid și să nu mai conducă discreționar.

„Dragnea și-a dat arama pe față prea repede. Va fi chemat la discuții în partid”

Liviu Dragnea a crezut că poate cere conducere totală, însă PSD nu știe să fie condus decât într-un mod colectiv, susține consultantul politic.

”Toți cei care au fost nedreptățiți – vicepreședinții partidului care au fost batjocoriți în public prin aceleași unelte prin care dorește să-l împingă azi pe Grindeanu în oprobriul public – toți cer o discuție. Dragnea este chemat de urgență la discuții la partid, pentru că partidul este nemulțumit de felul în care decurg lucrurile. Dragnea, prin felul lui, a otrăvit lucrurile. PSD a ajuns în oprobriul public românesc și internațional din cauza lui Dragnea care a condus atat de prost, probabil din neștiință, sau dintr-un reflex de baron. Și-a dat arama pe față prea devreme”, a afirmat Cozmin Gușă.

În opinia sa, Liviu Dragnea stă, în acest moment, pe un ”butoi cu pulbere”. Partidul va învinge și îl va pune într-un program de ”acceptare a deciziilor colective”.

”Vor fi mișcări importante și în interiorul partidului, sau chiar i se va pune în vedere o soluție de abdicare politică pe care va trebui să și-o asume, pentru că majoritatea politică este nemulțumită. În afară de clientela unor organizații județene din sud, altcineva nu este reprezentat. Pronosticul meu este că Dragnea va pierde aest meci. Un partid se conduce colectiv, ceea ce nu s-a întâmplat. Grindeanu are autoritate importantă ca prim-ministru și, deocamdată, n-a făcut prostii, ci a încercat să repare prostiile pe care le-a impus Dragnea pe ușa din dos prin Florin Iordache”, a precizat Cozmin Gușă.

Sursa: realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS