Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cozmin Gușă a făcut o analiză a jocului lui Liviu Dragnea pe plan internațional, un joc inutil în care gesturile făcute sunt excesive și nepotrivite

in ExtraNews/Politic de

Consultantul politic Cozmin Gușă, prezent la Realitatea TV, a analizat jocul lui Liviu Dragnea pe plan internațional, precizând că este un joc inutil, gesturile sale fiind excesive și nepotrivite.
Gușă a spus că:„România nu stă în Liviu Dragnea, deși în plan intern el încearcă să ne convingă că ar conduce tot. În plan extern, gestul său total excesiv și nepotrivit în administrarea relației cu statul Israel, în sensul intenției de mutare a Ambasadei, l-a făcut cu atât mai puțin frecventabil pentru că l-a prezentat ca pe un om care nu respectă regulile jocului internațional. Sigur, Israelul este un stat prieten, Israelul are o tradiție atât culturală, cât și investițională în relația cu România, dar nu trebuie să considerăm că deciziile geo-politice vor fi luate de Israel fără a primi aprobare de la Washington pentru că știm bine că forța Israelului în regiune vine din susținerea pe care i-o oferă SUA, iar cu acest lucruri nu se joacă”.
Cozmin Gușă a mai arătat că pentru premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, acest demers a lui Dragnea „nu este decât un inutil joc de imagine în România, în condițiile în care politica geo-strategică pe care o face un stat trebuie să se coordoneze cu partenerii geo-strategici, adică cu Statele Unite și Uniunea Europeană. Aici nu avem niciun demers pentru ca să ne racordăm acestui tip de joc extern pe care Liviu Dragnea, într-un fel disperat, îl face. El, practic, a devenit o marionetă a premierului Israelului care îi este de folosi lui Benjamin Netanyahu doar în jocul internațional. România nu caștigă nimic de aici și având în vedere poziția destul de fermă a președintelui Klaus Iohannis, ăsta va fi un element care îl va dezavantaja major pe Liviu Dragnea indiferent de ce gânduri are. Evident, gândurile sale, în afară de a scăpa de condamnare, este să mai urce o treaptă sau două trepte în ierarhia puterii și să candideze la președinție. De câștigat nu văd cum ar putea să câștige, măcar să își facă acest capriciu și să fie candidat al unui partid trecut pe nume persoanal-PSDragnea, pentru că de PSD nu prea mai putem vorbi”.

 

Ultimile din

Mergi la SUS