Press "Enter" to skip to content

Coronavirus: Profilul tipic al pacienților. Bărbații au mai multe șanse decât femeile să fie infectate

Trimite prietenilor

Coronavirusul si profilul tipic al pacienților. Un studiu chinez a luat toate caracteristicile pacienților de la începutul epidemiei de coronavirus pentru a desena un portret tipic al pacienților.

Deoarece epidemia de coronavirus continuă să se extindă, ajungând la 76.740 de cazuri la nivel mondial, inclusiv 75.484 în China, conform cifrelor OMS publicate pe 21 februarie, un studiu chinez tocmai a fost publicat referitor la profilul standard al bolnavului, noteaza Huffington Post.

Majoritatea pacienților cu coronavirus suferă de simptome ușoare: 80,9%. Cea mai extremă formă a bolii este de 4,7%, iar 13,8% dintre pacienți prezintă simptome severe. Bărbații au mai multe șanse decât femeile să fie infectate cu virusul (51,4%, față de 48,6%), si cedează semnificativ mai repede. Din primele 1.023 de decese, 63.8% au fost de sex masculin, comparativ cu 36.2% femei. Rata generală a mortalității este, de asemenea, dificil de estimat în acest moment.

Coronavirusul si profilul tipic al pacienților. Risc ridicat pentru oameni mai bătrâni

Raportul publicat de oamenii de știință chinezi evidențiază principalele tendințe ale bolii în ceea ce privește persoanele afectate. Astfel, observăm că copiii nu sunt foarte supuși Covid-19. Din 44.672 de cazuri confirmate, doar 2% dintre pacienți au mai puțin de 20 de ani, iar 10% au mai puțin de 30 de ani. Primele 1023 de decese au înregistrat un singur copil, în grupul de 10-19 ani. Acestea fiind spuse, cercetătorii nu au reușit încă să explice această deficiență ușoară.

Fără prea multe surprize, vârsta determină riscul de deces în caz de coronavirus. Persoanele în vârstă sunt cele mai expuse acestei posibilități. Vârsta pivotă este stabilită în jur de 60 de ani. Aproape 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani mor, comparativ cu 12,8% între 49 și 60 de ani. Celălalt factor agravant este reprezentat de prezenta unei boli înainte de a contracta Covid-19, cum ar fi diabetul, hipertensiunea. În astfel de cazuri, riscul de cedare la virus este de două până la trei ori mai mare.

Conform curbei epidemice stabilite de cercetătorii chinezi, de când Wuhan a fost pus în carantină și informațiile au fost mai răspândite publicului, contaminările au scăzut. Acestea fiind spuse, cu toate acestea, nu suntem imuni la un vârf viitor al contaminării. Ultimul punct important, cercetătorii au subliniat că nu a existat niciun caz de supra-contaminare (o persoană care contaminează un număr mare) în spitalele din China.


Trimite prietenilor
O24 - Creare Site O24.RO.