Corina Crețu demască jaful PSD: Preferă să ia din bugetul național decât să acceseze fonduri europene…

in ExtraNews de

Europarlamentarul Corina Crețu susține că nu reușește să-și explice motivul pentru care Guvernul nu dorește să acceseze fondurile europene, dar în schimb face jaf în bugetul național. Crețu prezintă o serie de grafice care arată câte fonduri se puteau accesa și câte au fost aceesate.

„Salut implicarea colegilor mei de la PRO România, în frunte cu Victor Ponta și Mihai Tudose, în a impulsiona Guvernul României spre folosirea fondurilor europene pe care România le are la dispoziție pentru perioada 2014-2020.

Recunosc că rămâne o enigmă pentru mine – și, sunt convinsă, pentru toți românii de bună-credință – refuzul Guvernului României de a accesa fonduri europene pentru proiectele majore, printre care și cele de infrastructură. Devine o împotrivire cronică pe care mi-e greu să o înțeleg. E total lipsit de pragmatism să refuzi utilizarea fondurilor nerambursabile care vin de la Bruxelles și, în schimb, să folosești banii de la bugetul național. E o logică pe care nu pot să mi-o explic și grav este că nici Guvernul nu oferă explicații în acest sens”, a subliniat Crețu.