Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Sud în alertă: Americanii au început un exercițiu de evacuare

in Extern de

Forțele armate americane din Coreea de Sud au început luni un exercițiu de evacuare a familiilor militarilor și a altor civili, informează agenția Kyodo.

Exercițiul a fost anunțat încă din 15 octombrie, cu precizarea că “nu este direct legat de evenimentele geopolitice curente”, ci o parte a pregătirii permanente pentru menținerea capacității de reacție.

Operațiunea Courageous Channel “pregătește membrii forțelor armate și familiile acestora să reacționeze la o gama largă de evenimente de management al crizelor, cum ar fi evacuarea necombatanților și a dezastrelor naturale sau provocate de om”, potrivit Agerpres.

Exercițiul simulează evacuarea pe calea aerului către o bază militară a SUA din Japonia și are loc în contextul unor tensiuni puternice în peninsula coreeană, legate de amenințarea în creștere din partea Coreei de Nord, care își continuă programele de înarmare nucleară și cu rachete.

Deşi oficialii au declarat că acest exerciţiu nu are legătură cu evenimentele recente, lumea crede că aceste evacuări se fac din cauza tensiunilor dintre SUA şi Coreea de Nord, care continuă să crească.

Mergi la SUS