Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Nord şi Statele Unite la un pas de a duce omenirea într-un război nuclear.: „Şi-au pierdut raţiunea! Să se aştepte la un ATAC INIMAGINABIL”!

in Extern de

Phenianul a condamnat dur manevrele navale comune SUA – Coreea de Sud din această săptămână și a amenințat că va răspunde lansând un „atac inimaginabil”.

Comitetul de Urgență Contra Exercițiilor de Război Nuclear, organism al Phenianului, a criticat mobilizarea de către Washington în jurul peninsulei a unor active strategice nucleare, relevă o informație difuzată de agenția nord-coreeană de stat KCNA, conform agerpres.ro.

„Statele Unite și-au pierdut rațiunea punând sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui să se aștepte la un atac inimaginabil”, arată textul citat.

Comitetul nord-coreean adaugă că Washingtonul a desfășurat de asemenea submarinul nuclear USS Michigan, a cărui participare nu au fost confirmată oficial.

„Aceasta demonstrează că SUA și marionetele lor (cu referință la Coreea de Sud) se pregătesc pentru un „atac preventiv” la adresa Coreei de Nord”, consideră comitetul.

Pentagonul a desfășurat portavionul cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan și două distrugătoare, între alte nave, pentru aceste manevre ce se vor încheia pe 20 octombrie.

Războiul verbal între Phenian și Washington a atins punctul culminant în timpul Adunării Generale a ONU, în care președintele american, Donald Trump, a amenințat cu distrugerea Coreei de Nord, iar aceasta a răspuns cu avertismentul că va realiza un test nuclear în Pacific.

Sursa: Observator.tv

Mergi la SUS