Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Nord a efectuat cea de-a unsprezecea lansare de rachete de anul acesta. O rachetă balistică a căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei

in Extern/ExtraNews de

Doar cu câteva zile înainte de summitul G20, regimul de la Phenian a mai lansat o rachetă balistică care se pare că a zburat circa 40 de minute, peste 900 de kilometri și a căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.
Premierul japonez, Shinzo Abe, a arătat în interviurile televizate că amenințarea din partea Coreei de Nord”escaladează”. El a chemat China și Rusia să joace un rol mai constructiv în relațiile cu regimul lui Kim Jong-un iar reprezentanți ai Guvernului de la Tokyo au atras atenția că acest test este o violare clară a normelor ONU.
Oficiali ai armatei sud-coreene au arătat că racheta a fost lansată dintr-o provincie aflată la 100 de kilometri de capitala Coreei de Nord, Phenian. Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a convocat Consiliul de Securitate Națională.
Această lansare de rachetă complică eforturile președintelui sud-coreean de a se înțelege cu regimul de la Phenian. Săptămana trecută într-un discurs ținut la Washington, Moon a reiterat speranța de a discuta cu Coreea de Nord
Președintele american Donald Trump a reacționat pe Twitter la cel mai recent test al liderului nord-coreean Kim Jong-un: „Are acest tip ceva mai bun de făcut cu viața lui?” și a îndemnat China să facă o „acțiune grea” în Coreea de Nord și să pună „capăt acestor prostii o dată pentru totdeauna!”

Mergi la SUS