Copilul român care plânge în Italia, singur pe lume. Nu are tată, iar mama și sora au pierit într-un accident

in Diverse de

Povestea sfâșietoare a unui copil român rămas singur pe lume a fost dezvăluită de o mamă din Italia. Băiatul a rămas fără tată, iar mama și sora mai mică au murit într-un accident rutier.

Într-o scrisoare către ziarul La Repubblica, Maria Teresa Valente, o italiancă din Manfredonia, oraș din sud-estul peninsulei, dezvăluie povestea tristă a unui elev român.

”Se roagă la Dumnezeu să i le aducă înapoi”
Femeia a aflat de copilul român de la fiica sa, care îi este colegă la școală. Maria Teresa Valente scrie că într-o zi, fiica sa a venit cu ochii în lacrimi. La școală, la ore, elevilor li s-a cerut să vorbească despre ei, ce simt ei în interior. Atunci, elevul român s-a ridicat și și-a spus povestea.

”Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele”, scrie italianca.

”Copiii au tăcut”
Declarația băiatului român a avut un extrem de puternic asupra colegilor lui, mai spune Maria Teresa Valente.

”În clasă, copiii au făcut liniște totală. Și cei mai năzdrăvani s-au oprit din a-și trage de cozi colegele de bancă, cei mai gălăgioși au tăcut. Cel mai timid din clasă s-a ridicat și l-a îmbrățișat”, dezvăluie Maria Teresa Valente.

Italianca a dat câteva detalii și despre familia băiețelului român.

”Copilul este român și locuia cu familia lui într-o zonă rurală, în apropiere de Manfredonia. Mama sa lucra în agricultură, pe câmp, dar celorlalți copii nu le păsa de el”, mai scrie italianca.

Mesajul emoţionant al colegilor

În scrisoare, ea dezvăluie și surpriza emoționantă pe care colegii de clasă au pregătit-o elevului român, după ce și-a spus povestea.

”În ziua următoare, ei au pregătit un poster pentru micul lor prieten, cu o inimă uriașă, cu un mesaj simplu, dar profund: Te iubim! Fiica mea plânge, iar eu, de asemenea, sunt emoționată”, spune Maria Teresa Valiente.

Scrisoarea mamei italience a fost prezentată într-un articol, intitulat Povestea unui copil care plânge, de ziarul La Repubblica.