Copilul care a învins autismul: Are un blog de călătorie și e pasionat de fotografie

in Diverse de

David Stescu are 11 ani și, cu toate că a fost diagnosticat cu autism, a reușit să învingă această tulburare de dezvoltare și este deja un blogger de succes.

David merge la școală, iar de curând a avut parte de prima sa expoziție de fotografie, în care a expus imaginile pe care le-a surprins în călătoriile sale prin Europa, unde a vizitat deja 13 țări.

Băiatul are o poveste extraordinară. A fost diagnosticat cu autism înalt funcțional când nu împlinise trei ani, la cinci ani nu vorbea deloc, însă, după ani de terapie, David a reușit să depășească autismul.

”A început să meargă în excursii cu școala și, pentru că el nu prea ne povestea nouă ce se întâmplă în excursii, ce face acolo, am rămas surprinși când, după o excursie în care a fost singur, ne-am uitat în fotografiile pe care le făcuse. Și am remarcat că fotografiile alea aveau viață, adică chiar povesteau ceea ce lipsea din povestea lui David”, spune Mihai Stescu, tatăl lui David, pentru Digi24.

David are prieteni, iar pasiunea sa pentru fotografie pare să îi fi deschis drumul către socializare. Puștiul are mari planuri pentru viitor: „În decembrie și la… la sfârșitul lui decembrie și la începutul lui ianuarie vreau să vizitez Australia. S-ar putea să merg și la marea barieră de corali, unde să înot cu coralii, să merg în Pădurea Tropicală, să țin așa, un koala în mână”, spune David.

Cazul lui David este unul fericit. În România există peste 8.000 de cazuri de persoane diagnosticate cu autism. Tratamentul acestora este costisitor, iar statul nu are fondurile necesare pentru decontarea terapiilor necesare unei dezvoltări normale pentru aceștia.