Controverse după ce DIICOT a confirmat că Alexandra a murit. Fostul director INML crede că Dincă minte

in ExtraNews de

Expertiza medicilor legişti în cazul Alexandrei Măceșanu a fost încheiată, iar concluzia este cea mai amară, greu de acceptat de familie şi de noi toţi.

Zecile de fragmente osoase descoperite într-un arzător improvizat în curtea lui Gheorghe Dinca sunt ale fetei. Asta a indicat analiza ADN, cu o probabilitate de 99%. Rudele adolescentei ucise cu atâta cruzime se gândesc să ceară şi o altă expertiză, în străinătate.

Mărturia lui Gheorghe Dincă în fața anchetatorilor, prin care a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu şi apoi i-a ars trupul, a fost confirmată acum de medicii legişti.

Aceştia au comparat ADN-ul părinţilor tinerei de 15 ani, cu cel prelevat de pe oasele arse găsite de anchetatori în Caracal. Rezultatele au indicat o potrivire aproape perfectă. Concluzia a fost trimisă imediat procurorilor care acum îl acuză oficial pe Gheorghe Dinca de omor calificat.

DIICOT: ”…în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra. (…) familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte.”

Concluzia medicilor legişti a împovărat şi mai mult sufletul părinţilor Alexandrei. Cu ultimul fir de speranţă vor să ceară şi o altă expertiză.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei: „Vom cere DIICOT-ului să ne pună la dispoziţie aceleaşi rămăşiţe din care s-au luat probe ADN să fie duse la IML, pentru că trebuie să comparăm cu aceleaşi probe. Aseară când am aflat despre anunţul făcut familie, am considerat că nu mai e nici o speranţă. Nu contest raportul IML, nu spun că nu e unul corect. Dar când sunt atâtea elemente concrete, oameni care spun că aceste lucruri erau imposibil de realizat aşa, începi să te îndoieşti nu de profesionalismul celor de la INML, ci de adevărul care s-a comunicat, cu ghilimelele de rigoare, anume că acest psihopat a omorât-o.”

Fostul director al Institutului de medicină legală crede că Gheorghe Dincă minte.

Prof. Dr. Vladimir Beliş, fost director INML: “Incinerarea se face într-un timp variabil, în funcţie de ce foloseşti ca să ajungi la o temperatură corespunzătoare cu cea de la un crematoriu, de 1.200-1.400 de grade, mijloace tehnice pe care acest cetăţean nu le putea avea. Dacă la un crematoriu durează o oră şi ceva, aici ar fi durat între 6 şi 8 ore. Pentru că în butoiul ăla de îl tot prezintă la TV nu se putea obţine o temperatură mai mare de 2-300 de grade.”

În schimb, primul avocat desemnat la început să se ocupe de apărarea lui Gheorghe Dincă spune că nu e surprins de rezultatele ADN.

Bogdan Alexandru, avocat Baroul Dolj: “Erau probe în sensul ăsta, un minim de probe, chiar dacă puţine, că fata fusese acolo, legată, că a fost violată după cum a declarat chiar ea şi resturi în cenuşă care nu aveau ce să caute acolo dacă nu era comis un omor asupra unei persoane. Chiar dacă nu era făcută legătura între faptă şi persoană, acum există concluzia specialiştilor care face această legătură. Nu mai e nici un dubiu, se confirmă ce spune inculpatul.”

Măcinat de gândul că Alexandra a fost victima nu doar a unui criminal, ci a unei adevărate reţele de traficanţi, unchiul Alexandrei cere autorităţilor lămuriri.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei: “Am primit mai multe informaţii că au fost mai multe fete răpite, care au fost ademenite, ameninţate, şantajate, unele devenind parte a reţelei de carne vie sub ameninţare. Ele trăiesc şi azi dar sunt parte a acestor reţele de prostituţie nu că au ales să facă asta, ci pentru că au fost forţate.”

Unchiul fetei mai susţine că a fost contactat de o persoană care susţine că are dovezi despre cazul Luizei Melencu, cealaltă tânără pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o. Procurorii au luat deja legătura cu martorul de la care ar putea să afle informaţii noi. Sâmbătă, în jurul orei 18:00 au început să caute telefonul Luizei într-un lan de floarea soarelui aflat în preajma casei lui Gheorghe Dincă.