Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Controale de amploare pregatire in aprilie de ANAF! Vezi cine este vizat

in ExtraNews de

Termenul de depunere a declarațiilor fiscale de către contribuabili în această lună este 27 martie, iar de luna următoare ANAF va demara acțiuni de control, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

ANAF reamintește contribuabililor că termenul de depunere a declarațiilor fiscale în această lună este 27 martie și că, începând cu luna aprilie, va demara acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitului pe profit aferent anului 2017, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar.

Declarația privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistență. Formularul se depune la organul fiscal competent de catre contribuabilii mici, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform OPANAF 2520/2010, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii mari și contribuabilii mijlocii au obligația depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declarațiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condițiile Legii nr. 455/2001.


Ultimile din

Mergi la SUS