Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Contracte de milioane date fără licitație pentru Lapte și corn. Beneficiari, apropiați ai lui Oprișan

in ExtraNews de

Consiliul Județean condus de baronul PSD Marian Oprișan a selectat furnizorii pentru produsele destinate școlarilor și preșcolarilor prin programul Lapte și corn prin negociere directă, ocolind procedura de licitație prevăzută de lege. Beneficiarii contractelor sunt firme aparținând unor apropiați ai baronului Oprișan. Negocierea directă a fost posibilă mulțumită unui aviz pe care trebuia să-l emită o comisie care funcționează pe lângă Prefectură și care a ajuns, convenabil, la o zi după anularea licitației pe motiv că…avizul nu a fost emis în timp util. Interesant este că Marian Oprișan este membru în comisia cu pricina.

Consiliul Județean, condus de Marian Oprișan a fentat din nou o licitație importantă și a atribuit prin negociere directă trei contracte a căror valoare totală se apropoie de 10 milioane de lei. Contractele au fost încheiate pe câte un an în cadrul programului de furnizare a produselor lactate, de patiserie și a fructelor pentru elevi – Laptele și Cornul.

Contracte de furnizare pentru fructe, produse lactate și de panificație au fost atribuite prin negociere directă, cu cele trei societăți apropiate de Oprișan, și au fost încheiate pe 4 septembrie, așa cum a anticipat Ziarul de Vrancea. .

Motivul invocat pentru a negocia direct doar cu cele trei societăți a fost, conform anunțului publicat în SICAP – portalul guvernamental de achiziții publice – „extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de căre autoritatea contractantă și în conformitate cu condițile stricte prevăzute de directivă“.

Contractele trebuiau încheiate de urgență pentru ca elevii și preșcolarii din Vrancea să beneficieze de „Lapte și corn“ din prima zi a anului școlar.

Apropiații lui Oprișan, beneficiari ai negocierilor directe

Beneficiare ale contractelor atribuite prin negociere directă, fără organizarea unei licitații publice sunt firme patronate de afaceriști apropiați ai baronului PSD, Marian Oprișan.

Este vorba de Vranclact SA, patronată de controversatul afacerist Liviu Jitea, condamnat de curând într-un dosar de evaziune care va furniza produse lactate unităților școlare din județ pentru frumoasa sumă de 2.865.744 lei plus TVA,

Cea de-a doua societate angajată de Consiliul Județean este PIF&LMS Company SRL administrată de afaceristul Florin Păltinuș, constructorul abonat la contractele Consiliului Județean. PIF&LMS are în derulare mai multe lucrare de construcții, pentru obiective importante din patrimoniul Consiliului Județean. PIF&LMS Company SRL va furniza mere în școli și grădinițe și va încasa 1.303.674,71 lei la care se adaugă TVA

Diplomatic International, condusă de omul de afaceri Ion Martiș.Firma va încasa pentru cornurile destinate elevilor și preșcolarilor 3.043.706 lei la care se adaugă TVA.

Citeste mai mult pe ziaruldevrancea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS