Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Contrabandist reţinut la frontieră. Avea la el 8.000 de pachete de ţigări!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut un cetăţean român care a încercat să introducă în România 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care intenționa apoi să le comercializeze ilegal, anunţă Poliţia de Frotineră.

   În data de 19 iuni, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarlori Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi Botoşani, au organizat o acțiune pe lina combaterii contrabandei cu tutun. Astfel, în jurul orei 18.55, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, două persoane care transportau fiecare câte un colet voluminos dinspre graniţă, spre interiorul țării.

   Deoarece, când au fost somaţi verbal, ce doi contrabandişti au abandonat coletele pe care le transportau și au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiti să folosească armanentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

   În final, s-a reușit reținerea cetăţeanului român Marian C., în vârstă de 21 ani, domiciliat pe raza judetului Botoşani, iar în imediata apropiere s-au descoperit cinci colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră. În urma inventarierii acestora, s-a găsit cantitatea de 8.000 de pachete cu țigări, diferite mărci, în valoare totală de 75.209 lei.

   În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. Față de Marian C. a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat la Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă. (foto: Poliţia de Frontieră)

Ultimile din

Mergi la SUS