Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Consiliul Uniunii Europene a anunțat luni că ia în calcul impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva regimului nord-coreean

in Extern/ExtraNews de

Ultimul test balistic pe care Coreea de Nord l-a efectuat în data de 4 iulie a făcut Consiliul UE ca luni să adopte o serie de concluzii în ceea ce privește Coreea de Nord și să anunțe că ia în calcul impunerea unor sancțiuni mai dure regimului lui Kim Jong-un.
Potrivit unui comunicat, poziția UE este: „Coreea de Nord a continuat să accelereze programele privind rachetele nucleare și balistice, cea mai recentă fiind lansarea unui rachete balistice intercontinentale la 4 iulie. Consiliul condamnă cu fermitate aceste acțiuni, care subminează regimul mondial de neproliferare și dezarmare pe care UE l-a susținut în mod constant de zeci de ani. Consiliul îndeamnă Coreea de Nord să respecte fără întârziere, pe deplin și necondiționat obligațiile care îi revin în temeiul tuturor rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU și să se abțină de la orice altă acțiune provocatoare care ar putea spori tensiunile regionale și globale”.
Activitățile regimului nord-coreean de a colecta fonduri pentru finanțarea programelor nucleare și balistice îngrijorează Consiliul UE și de aceea, mesajul transmis de Bruxelles este:”Sancțiunile UE împotriva Coreei de Nord sunt printre cele mai restrictive. Consiliul va lua în calcul mai multe răspunsuri potrivite, după o consultare strânsă cu partenerii cheie și în conformitate cu deciziile Consiliului de Securitate al ONU, prin intermediul unor noi măsuri restrictive autonome.”
Politica UE privind Coreea de Nord combină presiunea cu sancțiunile și alte măsuri, păstrand în același timp deschise canalele de dialog și oferind sprijin pentru eforturile Coreei de Sud de a negocia cu vecinii nord-coreeni.

 

Mergi la SUS