Concurenţi rămaşi izolaţi un an în munţi, după ce reality-show-ul la care participau a fost anulat, dar nimeni nu i-a anunţat

in Monden de

Realizarea unui reality-show britanic care a presupus trimiterea în sălbăticie a mai multor concurenţi a părut o idee bună, numai că producătorii au anulat emisiunea fără să le spună celor rămaşi izolaţi.

Concurenţii unui reality-show britanic care au fost trimişi în sălbăticie pentru un an de zile, ca parte a unui „experiment social“, s-au întors în civilizaţie, numai să descopere că emisiunea cu pricina a fost anulată cu câteva luni de zile înainte, fără ca nimeni să le spună, scrie revista „Variety“. Show-ul denumit „Eden“, care rula pe Channel 4, a adunat 23 de bărbaţi şi femei şi i-a trimis într-un colţ îndepărtat şi sălbatic al munţilor scoţieni, spunânduli-se că trebuie să înfiinţeze o comunitate autosuficientă.

Grupului i-a fost interzis contactul cu lumea exterioară, trebuind să decidă asupra propriilor reguli şi legi, să-şi construiasă adăposturi, să îşi cultive hrana şi să crească animale. Experimentul care a durat un an de zile a fost documentat şi filmat de patru echipe de filmare, membrii grupului având şi camere personale cu care filmau. Patru episoade, care au acoperit lunile martie, aprilie şi mai, au fost difuzate vara trecută. Dar cifrele de audienţă au scăzut de la 1,7 milioane la 800.000 de telespectatori britanici, ceea ce a determinat Channel 4 să ia decizii radicale.

Astfel, show-ul a fost anulat, dar producătorii prostului TV nu s-au mai deranjat să le spună şi participanţilor, care au ajuns să se plictisească şi chiar să se lupte între ei, după ce hrana le-a fost redusă şi au devenit din ce în ce mai izolaţi. Concurenţii au fost, de asemenea, uimiţi să afle de compatrioţii lor care au decis să părăsească Marea Britanie şi că Donald Trump a fost ales preşedintele Statelor Unite ale Americii, odată ce au ieşit.

Channel 4 nu a comentat situaţia, limitându-se la a transmite că imagini care arată ce s-a mai întâmplat în timpul „experiementului“ vor fi difuzate în cursul acestui an „Emisiunea «Eden» trebuia să fie un experiment adevărat, când am început filmările nu ştiam care vor fi rezultate şi nici cum cei implicaţi vor reacţiona la ideea că sunt izolaţi timp de luni de zile în munţii Marii Brittanii. Asta a stat la baza deciziei noastre, dar aventurile concurenţilor vor fi difuzate în cursul acestui an“, a declarat un reprezentant al postului TV.  Tensiuni între concurenţi  Se pare că reality-show-ul a avut parte de multe momente tensionate. 13 din 23 de concurenţi au părăsit show-ul pe parcursul anului din cauza geloziilor sexuale, a luptelor interne şi a foametei. Tara Zieleman, prima concurentă care a plecat din emisiune, pretinde că a renunţat după ce a fost bruscată şi luată în derâdere de ceilalţi. Alţi concurenţi au fost surprinşi în timp ce au adus ilegal fast-food şi alcool. Niciunul dintre cei 10 concurenţi care au rezistat până la final nu a vorbit despre această experienţă
Citeste mai mult: adevarul.ro