Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Comisia Iordache, merge mai departe cu toate că magistrații au protestat în stradă față de Legile Justiției

in ExtraNews/Politic de

În jur de 1.000 de judecători și procurori din București și din toată țara au protestat luni în fața sediilor instanțelor deoarece sunt nemulțumiți de modificările pe care coaliția PSD-ALDE vrea să le aducă Codurilor Penale și Legilor Justiției .

În București, sutele de judecători și procurori protestând pe treptele Palatului de Justiție și pe cele ale Curții de Apel, au aprins luminile telefoanelor, ca un semn pentru parlamentari că vor rămâne atenți la orice încercare a acestora de a îngrădi statul de drept.

„Este ilegal să facem grevă, dar noi am făcut un protest, nu o grevă” a declarat un procuror care a mai spus că sunt „legi grăbite”.

Peste o mie de magistrați au protestat tăcut, purtând în mâini jurământul pe care l-au depus la numirea în funcție: „Jur să apăr Constituția, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire”.

Toate aceste măsuri, dorite de PSD și ALDE, ar putea favoriza infractorii, iar unele fapte penale nu vor mai putea fi demonstrate, consideră magistrații. Avocații vor și ei să li se alăture curând magistraților și să protesteze împotriva acestor măsuri care pun stavilă justiției.

„Sistemul de Justiție trebuie să rămână independent” a spus George Florea, președintele Tribunalului Galați. Timp de o jumătate de oră, sălile de judecată au fost închise și magistrații Tribunalului Galați au ales să protesteze în fața Palatului de Justiție.

Și la Cluj Napoca, s-au adunat aproape 100 de persoane. Magistrații au fost așteptați cu flori.

La Brașov, polițiștii li s-au alăturat magistraților strânși în față Tribunaluilui.
„Noi dorim să ne creștem copiii într-o societate civilizată, o societate cu legi corecte, dictate pentru cetățean și nu împotriva cetățeanului” a spus un procuror.
Parlamentării vor lua în discuție amendamentele depuse pentru modificarea Codului Penal și a celui de Procedura Penală, începând de marți.
(foto: România TV)

Ultimile din

Mergi la SUS