Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Comisia Europeană, cu OCHII AȚINTIȚI spre România, în dezbaterea Legilor justiției

in Extern de

Comisia Europeană anunţă luni că urmăreşte îndeaproape procesul legislativ din România şi posibilele modificări ale legilor justiţiei şi ale codurilor penale, subliniind importanţa consultării Comisiei de la Veneţia şi asigurarea transparenţei.

“Comisia urmăreşte îndeaproape procesul legislativ din România şi posibilele modificăi ale legilor justiţiei şi ale codurilor penale. În cel mai recent raport, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM), Comisia a subliniat că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent şi constructiv privind legile justiţei. De asemenea, Comisia a subliniat în mod clar importanţa consultării Comisiei de la Veneţia, ca o parte esenţială a generării de încredere în aceste reforme”, se arată într-un răspuns al Comisiei Europene.

În documentul citat, remis agenţiei Mediafax, se arată că în cursul săptămânii trecute, Consiliul a adoptat concluziile privind cel mai recent raport al MCV, care “solicită autorităţilor române să abordeze în totalitate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV”.

Comisia juridică a Senatului a dat luni raport favorabil cu amendamente admise la Legea ANI, care prevede că interdicţiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI şi la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept. În Parlament se află şi legea privind statutul magistraţilor, modificările la codurile penale, pentru punerea în acord cu deciziile CCR, dar şi organizarea judiciară, scrie stirileprotv.roUltimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS