Cîțu (PNL): Spre disperarea lui Dragnea, criza economică este confirmată OFICIAL!

in Politic

Criza economică este confirmată oficial, spune senatorul PNL Florin Cîţu, după ce Standard & Poor’s a păstrat la BBB-, ultima treaptă din gradul recomandat pentru investiţii, ratingul de ţară al României.

„Spre disperarea lui Dragnea, criza economică este confirmată oficial! Trebuie să vă întrebaţi de ce este aşa disperat Dragnea să oprească decizia S&P de a schimba perspectiva de la stabil la negativ (…) Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internaţional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid şi a datoriilor companiilor de stat”, explică Florin Cîţu.

„De aceea S&P a acceptat contestaţia şi să amâne 2 săptămâni anunţul despre perspectivă. Dar şi contestaţia se plăteşte”, afirmă senatorul liberal.

De asemenea, el adaugă că dacă S&P schimbă perspectiva la negativ, următorul pas este scăderea ratingului, potrivit News.ro.

„Ce nu spune Dragnea şi nici slugile lui. Dacă S&P schimbă acum perspectiva la negativ, următoare mişcare în toamnă este de SCĂDERE a rating-ului. DEZASTRU pentru România. (…) În acest moment rating-ul României, de la toate agenţiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adică suntem exact la limita de jos a nivelului care recomandă şi nu prea să se investească în astfel de ţări. JUNK bonds, după cum le spune şi numele sunt gunoi. Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă ţări cu probabilitate MARE de a nu plăţi datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomanda să EVITE ţări din categoria JUNK. Această este problemă reală a lui Dragnea. România se află la câteva luni de fi eliminată de pe pieţele de împrumut, local şi internaţional”, scrie Cîţu, adăugând că „implicaţiile sunt imediate şi îngrozitoare pentru români”.

El susţine că dobânzile la care se împrumută România vor creşte peste 7%, „dar doar dacă găsim pe cineva să cumpere aceste obligaţiuni”.

Loading...