Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CIA i-a AVERTIZAT pe spanioli de PERICOL! ATENTATUL din Barcelona putea fi PREVENIT.

in Extern de

Ziarele iberice au dezvăluit că tragedia din Barcelona este cauzată de ignoranța autorităților.

Potrivit El Periodico, CIA a avertizat autoritățile din Spania încă din urmă cu două luni că Barcelona este ținta unui atac terorist.

La scurt timp după avertismentul oferit de CIA, pe un cont de socializare al grupării a apărut un mesaj conform căruia atacul terorist în Spania este iminent. Ceea ce s-a întîmplat în cursul zilei de joi, cînd un atac terorist s-a soldat cu cel puțin 13 decese și 100 de răniți.

Zeci de oameni răniți, întinși pe caldarâm, sânge și urlete; sunt imaginile groazei și ale terorii care au înconjurat planeta și vin din Spania, lovită de două ori în ultimele două ore de teroriști care s-au revendicat a fi ISIS. Bilanțul provizoriu este tragic: 13 morți și aproximativ 100 de răniți, unii în stare foarte gravă.  Doi români au fost răniți, a anunțat MAE.

“Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă”, a precizat vineri MAE. Celălalt român rănit este un bărbat de 42 de ani, care se află în stare gravă.

De asemenea, 26 de cetăţeni francezi se numără printre răniți. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă. Guvernul catalan a anunțat azi dimineață că răniții sunt din 24 de țări.

Un al doilea atac s-a petrecut la Cambrils însă polițiștii au reușit să evite evoluția acestuia. Șase persoane au fost rănite înainte ca Poliția să ucidă 5 suspecți.

Guvernul catalan a anunţat oficial că atacul de la Cambrils are legătură cu atacul cu maşină de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morţi.

Ministrul de Interne al regiunii, Joaquin Forn, a declarat vineri că atacul de la Cambrils “urmează aceeaşi cale”. „Există o legătură”, a adăugat el. Oficialul nu a precizat, însă, ce leagă atacurile, dar a confirmat că şoferul maşinii care a intrat în mulţime este încă în libertate.

Ultimile din

Mergi la SUS